Képviselőtársai vehetik el Szabó Bálint mandátumát a szegedi közgyűlésben

A szegedi közgyűlés jogi bizottsága zárt ülésen döntött arról pénteken, hogy miután jogerősen elítélték Szabó Bálintot, méltatlanná vált a mandátumára. Mindez azt jelenti, hogy a méltatlanság tárgyalása a jövő hét pénteki közgyűlés napirendjén lesz – derül ki a szeged.hu cikkéből.

Mint az ismert, Szabó Bálintot jogerősen elítélték, 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, amit négy év próbaidőre felfüggesztettek, plusz a vezetéstől is eltiltották hat évre. Az önkormányzati törvény szerint

,,méltatlanság miatt a képviselő-testület határozatával megszünteti annak az önkormányzati képviselőnek a megbízatását, akit megbízatásának ideje alatt – a mentesítésre tekintet nélkül – szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélnek.”

Martonosi Éva, Szeged jegyzője szerint Szabó Bálint megbízatása már a törvény ereje miatt megszűnik, ennek ellenére szavaznia kell róla a szegedi képviselőtársainak. Viszont nem tudnak mást tenni, igennel kell szavazniuk, mert ki kell mondania a közgyűlésnek is egy határozatban a méltatlanságot.

A szegedi (egyelőre) képviselő, jogász júliusban jelentette be, hogy polgármester- és képviselőjelöltként elindul jövőre Szegeden. Ami a fenti ügyet illeti, szerinte nem tiltották el közügyektől és jogi értelemben nem is közéleti tevékenységével összefüggésben ítélték el.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

60 éve született Détár Enikő, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett Déryné-díjas magyar színésznő, szinkronszínész, előadóművész.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink