Keresik a hódmezővásárhelyi könyvtár helyét

Míg Makón egy rendkívül bugyuta konzultációval kérték ki a lakók véleményét, melyben nem lehetett helyszínt javasolni, addig a hódmezővásárhelyiek tíz lehetőség közül választhatnak.

Tíz lehetséges helyszín van versenyben, építészeti szempontból ezek mindegyike alkalmas arra, hogy felépüljön az új vásárhelyi könyvtár és tudásközpont. A korábbi, nagy ellenállást kiváltott Kossuth térti is bent hagyták a listán – számolt be róla a Polgármesteri Hivatal gyorshír szolgálata.

Erről egy lakossági fórumon beszélt Sebestyén Tibor főépítész. A lehetőségekről a közeljövőben egy konzultációs íven kéri ki az önkormányzat a vásárhelyi polgárok véleményét. Fontos tudni: ha zöldterületet építenének be, cserébe máshol egy ugyanakkora parkot létesítenek. Ha pedig meglévő ingatlant kellene bontani a cél érdekében, ez csak akkor lehetséges, ha a tulajdonos eladja azt az önkormányzatnak.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink