Késsel támadt egy férfi a barátnőjére Szegeden, majd megrúgta és fel akarta gyújtani

A Csongrád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinak a letartóztatását, aki olyan súlyosan bántalmazta a barátnőjét, hogy a sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek – közölte az ügyészség.

A megalapozott gyanú szerint idén január 19-én, hajnalban, a gyanúsított italozás után hazatért az édesapja Szeged belvárosi lakásába, ahol a barátnője aludt. Őt előzetes szóváltás nélkül felébresztette, majd kezében egy késsel a sértettre támadt, aki védekezett. Sikerült is a kést a barátja kezéből kicsavarnia, azonban a férfi nem hagyott fel a támadással. Ezután a nőt a ruházatánál, illetve hajánál fogva rángatta. Majd a földre lökte, és bakanccsal, legalább egy alkalommal, őt a mellkasán megrúgta, melynek következtében a sértettnek több bordája is eltörött. Ezután a gyanúsított magát és a sértettet is étolajjal öntötte le, és megpróbálta azt begyújtani, azonban az öngyújtója nem működött.

A rendőrséget a gyanúsított szintén a lakásban tartózkodó édesapja, valamint egy szomszéd értesítette, majd a velük együtt kiérkező mentőszolgálat munkatársai a sértettet életveszélyes sérülései miatt kórházba szállították.

A főügyészség az életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését indítványozta a szökés, elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye, valamit a bűnismétlés veszélye okán.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A végzés nem végleges, az ellen a gyanúsított és védője a szabadlábra helyezés, illetve enyhébb kényszerintézkedés elrendelés érdekében fellebbezést jelentettek be.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Nekem mindig fontos volt, hogy átéljem: aki közelebbi kapcsolatba kerül velem, éreztesse, örül, mikor újra találkozunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Hangszer adományokkal segítik a gyermekeket

A Zenedoktorok jótékony csapata nem csak gyerekeknek, nem csak betegeknek segít, fő eszközként a zene jótékony erejéből merítve. Kórházakban folyó tevékenységekhez a lakosság segítségét kérik, olyan megunt, de még jó állapotú hangszerek és zenei eszközök felajánlását várják, amelyekkel sikeresebb lehet a jótékonysági működés – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány.

Tovább olvasom »

Szombattól visszajön a maszk

Szombattól ismét kötelező lesz a maszk viselése zárt térben. Az 500 főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón csütörtökön.

Tovább olvasom »