Keszthely és Szeged után Székesfehérváron is bérkommentelőkkel bukott le a Fidesz

Tömegesen vezetik félre az embereket a fizetett fideszes bérkommentelők a székesfehérvári polgármester Facebook-oldalán is. Akárcsak Keszthelyen és Szegeden, Cser-Palkovics András és a megyeszékhely oldalán is kamuprofilokkal fényezik a fideszes politikust, miközben az ellenzéki vezetőket és pártokat ócsárolják. A Hajrá Fehérvár, a helyi ellenzék Facebook-oldala buktatta le a sunyi, gerinctelen propagandistákat – közölte az Alfahír.

“A háttérben lévő emberek profin és hivatásszerűen űzik már a fehérvári közösség megtévesztését és félrevezetését. Ennyire fél az állampárti vezetés és a helyi fideszes hatalom az egységbe tömörült ellenzéktől.”

– így kezdődik a Hajrá Fehérvár bejegyzése, amelyben felfedik a Fideszt kiszolgáló kamuprofilokat. A droidokkal kapcsolatban arra utalnak, hogy az álkeresztény kormánypárti politikusok állnak mögöttük.

Tamás Márton profilfotóját egy amerikai férfitől, Gregory Harristől lopta. Az is feltűnő, hogy a kommentek egy részénél viszonylag jó a helyesírása, míg a többinél nem ügyel a szóközökre és a mondat végi írásjelekre. Ebből arra lehet következtetni, hogy több bérkommentelő is használja a profilt.

Hogyan lehet kideríteni, hogy kamuprofillal állunk szembe?

Az már eleve gyanúra ad okot, ha olyan kommentelővel találkozunk a Facebookon, aki rendszeresen a kormányzati kommunikációból ismert panelekkel próbálja lejáratni a fideszes politikusok ellenfeleit. Alapos lehet a gyanú akkor is, ha a kormánypártokat folyamatosan dicsérő kommentek az átlagosnál jobb helyesírással születnek meg. Tovább erősítheti a gyanút, ha a felvetéseire rendszeresen válaszol a fideszes oldal gazdája.

Azt viszonylag könnyen meg lehet mondani, hogy egy profil tulajdonosa valódi képet használ vagy csak az internetről lopta. A gyanús profil profilfotóját a Google képkereső szolgáltatásába illesztve pillanatok alatt kiderülhet, hogy saját arcát vállalva írja valaki a kormánypárti véleményt vagy valaki másét adja a Fidesz istenítéséhez.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Könnyű úgy reménykedni, hogy meg sem fordul a fejedben a reménytelenség érzése. A remény azt jelenti, akkor bízunk akár a lehetetlenben, akár a csodában, amikor bizonytalan a holnapunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Már tízezren regisztráltak ellenzéki szavazatszámlálónak jövőre

Már tízezren regisztráltak szavazatszámlálónak a Tiszta Választásokért Alapítvány 20k22 programjában. További tízezer önkéntesre még szükség van ahhoz, hogy a 2022-es parlamenti választásokon az ország 3200 településének minden szavazókörében legyen két, nem kormánypárti delegált – közölte az alapítvány néhány napja.

Tovább olvasom »