Két hónappal a korlátozások után tájékoztató kampányt indítanak a piac működésével kapcsolatban

Jobb később, mint soha: tájékoztató kampányt indított a makói önkormányzat a városi piac átmeneti működésével kapcsolatban. A megváltozott működés közel két hónapja, március 15. óta áll fenn.

A Délmagyarország beszámolója szerint a piac Deák Ferenc utcai bejáratánál már nem csak strigulázzák az érkezőket és fertőtlenítik a kezüket, de szórólapot is adnak nekik, hogy tudatosítsák az emberekben a feltételeket. A szórólapon többek között arra kérik az árusokat, hogy reggel 6-tól délig árusítsanak, a vásárlókat pedig arra, hogy tartsák be a korosztályonkénti látogatási idősávokat (65 év alatt reggel 6-tól 10-ig, 65 év felett 10-től délig), illetve hogy tartsák be a másfél méteres védőtávolságot, kerüljék a csoportosulást és viseljenek szájmaszkot – ez utóbbi egyébként nem kötelező. Egyszerre továbbra is csak 500-an lehetnek bent.

A veszélyhelyzetet március 14-én rendelték el, majd Farkas Éva Erzsébet polgármester március 15-től korlátozta a piac működését. Április 18. óta mehetnek a 65 év felettiek 10 óra és 12 óra között a piacra. Az intézkedések elég vegyesre sikerültek: a legutóbbi vasárnapi piacon például olyan lehetetlen helyzet állt elő, hogy bár korlátozva van, mennyien lehetnek a piac területén egyszerre, az utcán várakozók nem igazán tartották be a másfél métert.

A megyei napilapnak Varga Ferenc képviselő (Fidesz) elmondta:

bár az önkormányzat sokféle ötletet kap a szabályok módosítása érdekében, erre egyelőre biztosan nem kerül sor.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,A vakot (…) átvezetik az utcán, a bénán is segítenek, de a dadogóst mindenki csak kiröhögi.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »