Két német klinikán felfüggesztették az AstraZeneca vakcináját

A Braunschweiger Zeitung információ szerint 88 egészségügyi dolgozóból 37 átmenetileg munkaképtelenné vált egy alsó-szászországi kórházban, miután a dolgozók múlt hét csütörtökön megkapták az AstraZeneca oltóanyagát. Ez az oltóanyag pont tegnap került a makói térség háziorvosaihoz. (Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán.)

A braunschweigi Herzogin-Elisabeth Kórházban ideiglenesen felfüggesztették az oltást a vakcinával, mivel attól tartottak, hogy ha még többen kiesnek, az a kórház működésében fennakadásokat okozhat. Hasonló okok miatt átmenetileg az Emden Klinikán is szüneteltették az oltást, időközben azonban kedden engedélyezték a vakcináció folytatását.

A történtekről értesítették az oltóanyag biztonságáért felelős Paul Erlich Intézetet is. A szóvivő a lapnak azt mondta, vizsgálják, hogy az oltási reakciók különböznek-e a klinikai tesztek során tapasztaltaktól.

A gyártó szerint azonban nincs ok az aggodalomra, úgy tudják, az eddigi oltási reakciók nem térnek el az eddig ismertektől.

Mint ismert, idehaza a 18 és 60 év közötti krónikus betegek oltása kezdődött meg az AstraZeneca oltóanyagával.

Kedden 110 háziorvosnak osztotta ki ezt a vakcinát a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal, a makói járásban 21 háziorvos kapott az oltóanyagból.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink