? Kétségbeesett vendéglátósok tüntettek Budapesten – a rendőrök igazoltattak

Közel kétszáz vendéglátós jelezte, hogy február 1-jével újra megnyitják egységeiket, mivel a kormány támogatásának hiánya miatt a csőd szélére kerültek. Vasárnapra a kötelező zárvatartás és a mielőbbi segítségkérés reményében szerveztek tüntetést, míg hétfőre tömeges újranyitást hirdettek. (Kiemelt fotó: Béli Balázs/Alfahír)

A tüntetés egyik szervezője a tömeghez beszélve elmondta, hogy azok között a fiatalok között, akik hónapok óta bezártságra vannak ítélve, növekedhetett az öngyilkosságok aránya, majd megszületett a mozgalom jelmondata, amit együtt skandáltak a körülbelül 300 főt számláló tömeggel: „KOMPROMISSZUMOT! KOMPROMISSZUMOT!”.

A főszervező, Ecsényi Áron kommunistának titulálta a korlátozó intézkedéseket, szerinte a bértámogatás semmire nem elég, miközben annak adótartalma nagyon magas. Kitért rá, hogy a korlátozások sikerességét semmi sem igazolja, az Orbán-kormány egyszerűen elárulta a jobboldalt, hiszen semmi más céljuk nincs, mint a csődbe ment vállalkozásokat felvásárolni.

A rendőrség elkezdte igazoltatni a résztvevőket a gyülekezési jogsértés miatt, a helyszínen készült felvételek szerint büntetéseket is osztottak ki.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink