? Kétségbeesett vendéglátósok tüntettek Budapesten – a rendőrök igazoltattak

Közel kétszáz vendéglátós jelezte, hogy február 1-jével újra megnyitják egységeiket, mivel a kormány támogatásának hiánya miatt a csőd szélére kerültek. Vasárnapra a kötelező zárvatartás és a mielőbbi segítségkérés reményében szerveztek tüntetést, míg hétfőre tömeges újranyitást hirdettek. (Kiemelt fotó: Béli Balázs/Alfahír)

A tüntetés egyik szervezője a tömeghez beszélve elmondta, hogy azok között a fiatalok között, akik hónapok óta bezártságra vannak ítélve, növekedhetett az öngyilkosságok aránya, majd megszületett a mozgalom jelmondata, amit együtt skandáltak a körülbelül 300 főt számláló tömeggel: „KOMPROMISSZUMOT! KOMPROMISSZUMOT!”.

A főszervező, Ecsényi Áron kommunistának titulálta a korlátozó intézkedéseket, szerinte a bértámogatás semmire nem elég, miközben annak adótartalma nagyon magas. Kitért rá, hogy a korlátozások sikerességét semmi sem igazolja, az Orbán-kormány egyszerűen elárulta a jobboldalt, hiszen semmi más céljuk nincs, mint a csődbe ment vállalkozásokat felvásárolni.

A rendőrség elkezdte igazoltatni a résztvevőket a gyülekezési jogsértés miatt, a helyszínen készült felvételek szerint büntetéseket is osztottak ki.

(alfahir.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Csanádi Ferenc szemléletváltást hozna Kiszomborra

Összefogás és a szemléletváltás a legfontosabb programom – fogalmazott szombati zárófórumán Csanádi Ferenc. A független polgármesterjelölt szerint Kiszombornak rengeteg lehetősége lenne a fejlődésre, ami nem is elsősorban pénz kérdése, hanem akaraté.

Tovább olvasom »