Kevés a rendőr, nem tudják kiadni a 10 nap ajándék szabadságot

Hiába jelentette be Orbán Viktor még a júniusi kormányinfón, hogy 10 napos rendkívüli fizetett szabadságot kapnak a koronavírus elleni védekezésben részt vevő rendőrök, azóta kiderült, hogy csak állomány fele érintett, de aki kap, az is csak papíron, számolt be az ATV Híradója.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az 53 ezres létszámból 23561-en jogosultak a 10 napos pótszabadságra, ami feszültséget teremt a szervezetben. Az ATV-nek Pósa Zoltán, a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének főtitkára elmondta, hogy

„Aki nem kapja meg, az kvázi úgy éli meg, hogy egy újabb pofon arra vonatkozóan, hogy nincs elismerve a munkája. Aki úgy gondolja, hogy neki járna, annak segítséget nyújtunk a szolgálati panasz megfogalmazásában, és ha a munkáltató elutasítja, akkor bíróságra fogunk menni.”

De akinek jár, az sem tudja kivenni, mert akkora a létszámhiány, nem tudják nélkülözni a pótszabadságra jogosultakat. Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára szerint

„A rendőrségen nagyon nagy a létszámhiány, még hogyha ez nincs is számszerűsítve, főleg a közrendvédelmi területen, ezért nagyon nehéz kiadni még a rendes szabadságokat is, nem még ezt a pótszabadságot a kollégáink számára. Szinte lehetetlen, hogy ebben az évben megkapják.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább »

A nap idézete

46 éve született Nagy Ervin, Jászai Mari-díjas magyar színész, Johnny Depp és Matthew McConaughey magyar hangja.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »