Kezdődik a bosszú: Kübekháza hét pályázata is elbukott

Tegnapelőtt felhívott egy fideszes barátom, aki közölte velem, hogy készüljek fel, mert elégtételt vesznek rajtam is. Tegnap kihirdették a magyar falus pályázatokat. Hét pályázatot készítettünk, egyik sem nyert – írta oldalán Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere, aki az elmúlt időszakban tevékenyen részt vett az ellenzék kampányában.

A polgármester úgy kezdi bejegyzését: tavaly ősszel együtt ebédelt Bartók Csabával, a Fidesz szegedi választókerületi elnökével. Akkor azt kérte tőle, hogy fogja be a száját, legyen csendben és ne írogasson, könyvet is csak a választások után, akkor lesz pénz, lesz pályázati támogatás. E beszélgetést követően tartaléklistáról nyert két, korábban vesztesnek ítélt nagyösszegű pályázatuk.

Tegnap megjött a hír a pályázatokról, amik nem nyertek. Ebből az egyik a temetői fejlesztés keretében, a tönkrement kétszemélyes halotthűtők cseréjét tette volna lehetővé, amelyet önerőből nem tudnak kifizetni. Azért nyújtották be immár másodszorra e pályázatukat, hogy a kübekházi elhunytakat ne kelljen hűtésre Kiszomborra átvinniük. Mindössze 1.498.600 Ft-ra pályáztak a 35 milliós maximális keret helyett.

Molnár Róbert azt írja: ma reggel hétszer hívta Bartók Csabát telefonon, hogy megkérdezze, miként történhetett az, hogy húsz éven keresztül sikeresen pályázó, az Év Településévé is megválasztott falujuk, miért lett hirtelen ilyen sikertelen? Hétszer foglalt volt, nyolcadikra felvette, de egyből kinyomta a telefonját.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az emberek elkezdték felhalmozni az élelmiszert, lejárhat az árstop

A múlt hétvégén nemcsak a szokásos nagybevásárlást végezték el az emberek, hanem az árstopos termékekből is többet vásároltak, elkezdtek felhalmozni, mivel senki sem tudja, hogy a jövő héttől megszűnik-e az árstop, amelynek hatására hatalmasat drágulnának ezek a termékek – írja a Portfolio.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »