Kezdődik a bosszú: Kübekháza hét pályázata is elbukott

Tegnapelőtt felhívott egy fideszes barátom, aki közölte velem, hogy készüljek fel, mert elégtételt vesznek rajtam is. Tegnap kihirdették a magyar falus pályázatokat. Hét pályázatot készítettünk, egyik sem nyert – írta oldalán Molnár Róbert, Kübekháza polgármestere, aki az elmúlt időszakban tevékenyen részt vett az ellenzék kampányában.

A polgármester úgy kezdi bejegyzését: tavaly ősszel együtt ebédelt Bartók Csabával, a Fidesz szegedi választókerületi elnökével. Akkor azt kérte tőle, hogy fogja be a száját, legyen csendben és ne írogasson, könyvet is csak a választások után, akkor lesz pénz, lesz pályázati támogatás. E beszélgetést követően tartaléklistáról nyert két, korábban vesztesnek ítélt nagyösszegű pályázatuk.

Tegnap megjött a hír a pályázatokról, amik nem nyertek. Ebből az egyik a temetői fejlesztés keretében, a tönkrement kétszemélyes halotthűtők cseréjét tette volna lehetővé, amelyet önerőből nem tudnak kifizetni. Azért nyújtották be immár másodszorra e pályázatukat, hogy a kübekházi elhunytakat ne kelljen hűtésre Kiszomborra átvinniük. Mindössze 1.498.600 Ft-ra pályáztak a 35 milliós maximális keret helyett.

Molnár Róbert azt írja: ma reggel hétszer hívta Bartók Csabát telefonon, hogy megkérdezze, miként történhetett az, hogy húsz éven keresztül sikeresen pályázó, az Év Településévé is megválasztott falujuk, miért lett hirtelen ilyen sikertelen? Hétszer foglalt volt, nyolcadikra felvette, de egyből kinyomta a telefonját.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Magyarország is támogatja az új szankciókat, még ha mást is állít a kormány

Azzal kapcsolatban, hogy Magyarország ellenzi a további szankciók bevezetését, Peter Stano külügyi szóvivő felidézte Josep Borrell külügyi főképviselő csütörtöki nyilatkozatát, amelyet Borrell 27 (ezt kétszer is elmondta) tagállam nevében tett. Ebben a következő szerepel: ,,partnereinkkel együttműködve a lehető leghamarabb további korlátozó intézkedéseket terjesztünk elő Oroszországgal szemben.”

Tovább »

A nap idézete

77 éve hunyt el Bartók Béla, magyar zeneszerző, zongoraművész, népzenekutató, a közép-európai népzene nagy gyűjtője, a Zeneakadémia tanára; a 20. század egyik legjelentősebb zeneszerzője.

Tovább »

Legyőzte a paksiakat a Makó FC

Egyórányi játék után 2-0-ra vezettek a hazaiak, a paksi erőfeszítések csak a szépítésre voltak elegendőek. A makóiak a középmezőnyben tartózkodnak a tabellán.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Gázolt a vonat Deszknél

Az Újszeged állomásról 19:07-kor Mezőhegyesre elindult személyvonat (37043) elgázolt egy embert Deszk közelében – adta hírül a Mávinform szombat este.

Tovább olvasom »