Kiállítással a klímaváltozásért

Kardfogú tigris, mamut, csontvázak – többek között ilyen kiállítási darabjai vannak a Jégkorszak nevet viselő tárlatnak, amelyet tegnap nyitottak meg a múzeumban. A kiállítással az emberi folyamatok nyomán kialakuló környezeti változásokra akarják felhívni a figyelmet. A tárlat két hónapig látogatható. 

68284772

A hosszúra nyúlt megnyitót a gyermekek nehezen viselték, de megérte, hiszen azt követően óriási izgalommal vetették bele magukat a kiállítás anyagába. Az eseményen a makói és néhány térségi polgármester is részt vett. A jövőben nem egy újabb jégkorszak, hanem a felmelegedés köszönt be – mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának a vezetője. Beszédében elmondta, hogy rendkívüli módon nő a szén-dioxid kibocsátás, az esőerdők pusztulnak, kevés új faj jelenik meg. Emiatt óriási szárazságok és áradások köszönthetnek be.

– Fejlődési pályamódosításra van szükség – utalt a köztársasági elnök szavaira a klímaváltozással kapcsolatban. Év végén Párizsban találkoznak a világ vezetői, hogy megtárgyalják a következő évek irányvonalát. A polgárok úgy szólhatnak bele a folyamatokba, hogy kitöltik az  elobolygonk.hu-n található adatlapot, ezzel is felemelve hangjukat a környezetváltozások ellen.

89692924

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

76 éve született Máté Péter, magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója. Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.

Tovább »

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Centenáriumát ünnepli a makói Keri

Méltó módon szeretnék megünnepelni ezt a száz évet, számítanak az egykori keris diákokra is, részvétellel, vagy egyéb támogatással – hangzott el a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium pénteki sajtótájékoztatóján.

Tovább olvasom »

Elkészült a második informatikaterem rekonstrukciója is a Galambban

A földszinti rossz állapotban lévő géptermek új, méltó helyre kerültek. Az átalakításokkal az iskola földszintjét, – reményeik szerint szeptemberre, – teljes egészében a diákéletnek adhatják át, míg az első emeleten a közismereti, a második emeleten pedig a szakmai tárgyak oktatásához lettek adottak a feltételek – számolt be róla az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola.

Tovább olvasom »