Kiállítással a klímaváltozásért

Kardfogú tigris, mamut, csontvázak – többek között ilyen kiállítási darabjai vannak a Jégkorszak nevet viselő tárlatnak, amelyet tegnap nyitottak meg a múzeumban. A kiállítással az emberi folyamatok nyomán kialakuló környezeti változásokra akarják felhívni a figyelmet. A tárlat két hónapig látogatható. 

68284772

A hosszúra nyúlt megnyitót a gyermekek nehezen viselték, de megérte, hiszen azt követően óriási izgalommal vetették bele magukat a kiállítás anyagába. Az eseményen a makói és néhány térségi polgármester is részt vett. A jövőben nem egy újabb jégkorszak, hanem a felmelegedés köszönt be – mondta Kőrösi Csaba, a Köztársasági Elnöki Hivatal Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságának a vezetője. Beszédében elmondta, hogy rendkívüli módon nő a szén-dioxid kibocsátás, az esőerdők pusztulnak, kevés új faj jelenik meg. Emiatt óriási szárazságok és áradások köszönthetnek be.

– Fejlődési pályamódosításra van szükség – utalt a köztársasági elnök szavaira a klímaváltozással kapcsolatban. Év végén Párizsban találkoznak a világ vezetői, hogy megtárgyalják a következő évek irányvonalát. A polgárok úgy szólhatnak bele a folyamatokba, hogy kitöltik az  elobolygonk.hu-n található adatlapot, ezzel is felemelve hangjukat a környezetváltozások ellen.

89692924

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

A nap idézete

204 éve született Semmelweis Ignác Fülöp, magyar orvos, „az anyák megmentője”.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »