Kidolgozzák Hódmezővásárhely klímastratégiáját

2020-ban városi szinten is lehetővé vált európai uniós pályázat keretében források igénybe vétele helyi klímastratégia kidolgozására. A hódmezővásárhelyi klímastratégia projektet a város az Atrois Kft. szakmai közreműködésével és EU-s forrás segítségével valósítja meg.

A program fő célja, hogy a klímaváltozással felmerülő problémákat megelőzzék, a hatásokat mérsékeljék, az alkalmazkodóképességet és a hatásokhoz való alkalmazkodást javítsák annak érdekében, hogy egy olyan, a helyi feltételekhez illeszkedő stratégiai dokumentumot alkossanak, amely az érintettek széles körének bevonásával sikeresen meghatározza a legfontosabb beavatkozási igényeket.

A projekt első lépéseként kedden, Dr. Patkós Csaba, szakértő szakmai vezetésével és Dr. Forgó Gábor, a projektet megvalósító Atrois Kft. ügyvezetőjének irányításával tematikus workshopok keretein belül vitatták meg a klímaváltozás kihívásait és fogalmaztak meg cselekvési irányokat. A rendezvényen helyi intézmények képviselői és civilek is résztvettek.

A program 2020. szeptember 30-ig tart, amely idő alatt a készülő klímastratégia mellett szemléletformáló akciók keretében zajlik a lakosság széles körű tájékoztatása és a témában való jártasságának elmélyítése.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Az elmúlt 4 évben titkolták a kórházi fertőzések adatait

2018 nyarán, emberi erőforrások miniszterévé kinevezése után nem sokkal Kásler Miklós a kórházi fertőzéseket nevezte meg az egészségügy egyik legakutabb problémájának, egyben azok visszaszorítását az elkövetkező időszak legfontosabb feladatának – emlékeztet a 444, ami arra is felhívja a figyelmet, hogy ez nem hogy nem történt meg, de az adatok transzparenciája és valóssága körül is számos probléma akadt.

Tovább »

2020-ban nettó 160 ezer forint volt az átlagbér Makón

2020-ban az egy főre jutó havi nettó átlagkereset hazánkban 210 585 Ft volt (ez 21%-kal alacsonyabb, mint a KSH által közölt, szűkebb körre vonatkozó adat (268 405 Ft). A GKI Gazdaságkutató Zrt. a NAV adatait felhasználva megvizsgálta a nettó keresetek alakulását a COVID járvány első évében. 

Tovább »

kapcsolódó cikkeink