Kihalt volt a makói főtér vasárnap délután, de kötelező a maszk viselése

A polgármester rendelkezése szerint még másfél hétig kötelező a szájmaszk az egész városban, akkor is, ha senki sincs az utcán.

Fotóinkat vasárnap 14:45-kor készítettük. Alig néhány gyalogos volt csak, többen autóval közlekedtek, míg az egyedül kerékpározóknak ugye nem kell.

Farkas Éva rendelkezése alapján november 12-től Makó minden közterületén maszkot kell hordani, kivéve a parkokat, valamint egyéni sportolás és egyéni kerékpározás ideje alatt. Közlése szerint ezeket a döntéseket két hét múlva vizsgálják felül.

Mint arról beszámoltunk, a környékbeli települések közül csak Békéscsabán (58 ezer lakos) és Szegeden (161 ezer lakos) kötelező a város teljes területén a szájmaszk. Ezekhez képest a 22 ezer lakosú Makón csak az egyéni kerékpározás során nem kell hordani.

Mucsi Tamás önkormányzati képviselő is a héten hívta fel rá a figyelmet: legyünk jogkövetőek, hordjunk maszkot, ha ez a szabály. Viszont nem tartja indokoltnak, hogy valaki reggel 6-kor egy üres utcán maszkban sétáljon.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink