Kilencvenhatra ugrott a Csongrád megyei ismert fertőzöttek száma

Ennél több csak a budapesti régiókban (1347+368), Fejér (269) és Zala (98) megyékben van. A szeged.hu információi szerint 31 lakó és egy dolgozó betegedett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma fenntartásában működő Csongrád Megyei Napsugár Otthon Szegedi Vakok Otthonában.

Szerda reggelre 2727 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 krónikus beteg. Ezzel 300 főre emelkedett az elhunytak száma, 536-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 983 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 50-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

A Szegedi Vakok Otthonában szombaton jelent meg a vírus és nagyon gyorsan terjed. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Csongrád Megyei Kirendeltségének tájékoztatása szerint április 28-án az intézményben 31 bentlakó és egy dolgozó PCR-tesztje lett pozitív. A dolgozó otthoni karanténban van, a többi beteget kórházban ápolják. Jelenleg mindannyian tünetmentesek – értesült a szeged.hu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink