Kiszombori háziorvos: van, aki lappangási időben kap védőoltást, ezért tüneteket produkálhat

Dr. Kiss Katalin, kiszombori háziorvos adott magyarázatot közösségi oldalán arról, hogy hogyan lehet koronavírusos olyan személy, aki megkapta a védőoltást. (Kiemelt fotó: Google Maps.)

Azt írta: remélte, hogy az idő múlásával az információk birtokában könnyebb lesz dönteni a vakcinákról, de nem lett az. Az egymásnak ellentmondó hírek miatt fordulhatott elő, hogy megbüntetnek egy háziorvost, mert feltételhez köti az oltásban való részvételt, de feljelentik azt az orvost is, aki az oltás mellett kampányol.

Dr. Kiss Katalin úgy véli, nem tisztje igazságot tenni, de megoszt egy-két gondolatatot, ,,ami talán segít oszlatni a kételyeket, ill. megakadályozni tudományosnak nem nevezhető” facebookos értekezéseket.

Mint írja: folyik a vakcinák beadása és egyre többen jelzik, hogy az oltás után lettek betegek. ,,A face virológusok a vakcinát teszik felelőssé. Valószínűleg, mert elhitték, hogy aki beoltatja magát, az nem fertőződhet meg. De igen” – hívja a figyelmet. A vakcina által a betegség lefolyásában várható nagyfokú enyhülés, akár tünetmentesség tapasztalható. Viszont sokan tünetmentes, lappangási időszakban kapják meg a védőoltást. Ők produkálni fogják a tipikus tüneteket az oltás utáni napokban. Ez nem összekeverendő az oltási reakcióval. És azt se felejtsük el, hogy heteknek kell eltelnie, hogy kialakuljon a várt védettség – fogalmazott a kiszombori háziorvos.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink