Kiszomboron tartott közösségépítő programot a megyei önkormányzat

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat programsorozatának következő állomása Kiszomboron volt szombaton – számoltak be róla oldalukon.

Szibrik Imre polgármester köszöntőjét követően a Kacagó Bábszínház előadásával kezdődött a program. A folytatásban Bagi Alexandra világbajnok vezénylésével karate bemutatót láthattak a helybéliek, melyet követően a karatékák és a lelkes közönség is kipróbálta az íjászatot, ostorcsattogtatást és egyéb katonai harci formákat, a Hód Baranta jóvoltából. A fegyveres és pusztakezes harcok tanítása után Bereczky Bence csapatvezető ostoros produkciója kápráztatta el a közönséget.

A nap során lehetőség nyílt különböző kézműves foglalkozásokra.

A település könyvtára is kézműves foglalkozással várta a gyerekeket, azonban asztaluknál zsákbamacska és a kvíz volt a legnépszerűbb. Emellett a település kiadványait is bemutatták.

A Honismereti kör, a Polgárok Kiszomborért Egyesület és a Rónay Tibor-kúria lelkes csapata jóvoltából lehetőség nyílt mindenki számára felfedezni és információkat gyűjteni helyi értékekről. A kirándulni vágyók akár Brigó-hintóval is bejárhatták a környéket. Mindenki előtt nyitva állt a Rónay-sírkert, a Helytörténetit Gyűjtemény, a Rónay Aladár-kúria kiállítása, a Rónay-kastélytorony, a Rotunda és a Rónay Tibor-kúria kiállításai is.

A vendégeket közös ebédre invitálták a szervezők, emellett a Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör tagjai hagyományos kenyérlángost készítettek és kóstoltattak.

Az ebéd után egy remek hangulatú koncert következett a Balkán Union Trió előadásában, őket a Jövőnkért Néptáncegyüttes tagjai váltották, akik hagyományos Dél-Alföldi táncokat mutattak be.

A színpadon helyi a Zombortánc Formáció remek hangulatú tánc-előadása következett, majd Harangvirág Népdalkör dalcsokrát hallgathatta meg a közönség.

A nap során igazi vásári hangulat alakult ki a helybéli, és a környező településekről érkező termelők és kézművesek jóvoltából.

A Kalandozó Komédium középkori játszóparkkal érkezett, A Mosolygó Gyermekarcok Alapítvány kollégái játékos, interaktív feladványokkal készültek a gyermekek számára, a Magyar Vöröskereszt munkatársai pedig egy ambu babával érkeztek, és megtanították az érdeklődőket az életmentő, szabályos újraélesztés technikájára.

A Makói Hivatásos Tűzoltóság kollégái különböző feladatokkal hívták fel a figyelmet a tűzgyújtás, és a szénmonoxid mérgezés veszélyeire, a védőfelszereléseiket a vállalkozó szellemű gyermekek nagy örömmel próbálták ki.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat 300 millió forint Európai Uniós támogatást nyert „A Csongrád-Csanád Megyei identitás erősítése” című projekt megvalósítására.

(Fotók: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat Facebook oldala)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink