Kollégiumi találkozó és sportverseny volt a makói Pulitzer Kollégiumban

A hétvégén kollégiumi találkozót tartott és sportversenyt rendezett a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum kollégiuma, a Pulitzer kollégium. A csíkszeredai vendégek, 6 diáklány és az intézmény igazgatóhelyettese Oanea Sergiu Manuel, illetve Fazakas István és Antal András tanárok, valamint Hódmezővásárhelyről, a HSZC Cseresznyés Kollégiumból Kovács János nevelőtanár és diákjai érkeztek a pénteki sportversenyeinkre – tájékoztatta a Makói Csípőst a makói intézmény.

Lány, illetve fiú kispályás labdarúgó torna volt, ezenkívül lány és fiú asztalitenisz mérkőzéseket rendeztek. A futball sportversenyen 3 fiú csapat és 3 leány csapat vett részt. Az eredmények:

Lány foci:
I. helyezett: Cseresnyés Kollégium
II. helyezett: Pulitzer Kollégium

Fiú foci:
I. helyezett: Pulitzer Kollégium (a már megszokott módon)
II. helyezett: Cseresnyés Kollégium

Az asztalitenisz bajnokság helyezettjei:

Fiú: Kallai Dominik 1.; Lovászi Milán 2.; Burlui Dániel 3.
Lány: Andula Zsanett 1., Fejes Viktória 2.; Niemeyer Tamara 3.

Az erdélyi testvériskola küldöttsége csütörtökön este érkezett, majd a pénteki sportnapot követően szombaton, a makói kollégium részéről Fodor Jenő és Savanya Béla oktatók közös kiránduláson vettek részt.

Megtekintették a hazai román-kori építészet egyik legfontosabb építészeti alkotásának tartott Árpád-kori kiszombori körtemplomot, más néven rotundát, illetve a Rónay család sírkertjét, melyet 2 éve újítottak fel és tárták a látogatok elé, hogy megismerhessék a dinasztia történetét és történelmi jelentőségét.

Ezt követően a csapat a a Dóm téren sétált körbe, egykori vármegyéink címereit vizsgálva, majd a Fogadalmi Templom káprázatos festményeit és építészeti megoldásait tekintették meg. A közös program a vacsorát követően Makón, a Hagymatikumban éjszakai fürdőzéssel zárult – tudtuk meg Fodor Jenő kollégiumi nevelőtanártól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink