Könnyen életveszélybe kerülhetnek a magyar határ őrzői

Korábban jómagam is részt vettem a haza védelmében, hisz honvéd voltam. Aggódva figyelem a szerb-magyar határ eseményeit, ahol akár fegyveres erővel is történhetnek behatolások a határsértők részéről – hívja fel a figyelmet Leitner Szilárd, leszerelt katona.

A makói fiatalember szerint a magyar határt őrzők könnyen életveszélyes helyzetbe kerülhetnek. A legfőbb probléma szerint az, hogy nem kapják meg a kellő segítséget ahhoz, hogy megvédhessék magukat és a határt. Nagyobb létszámra, jobb fizetésre és a saját-, illetve a határ védelme érdekében jobb felszerelésre és több jogra van szükségük, hogy felvegyék a harcot az olykor talpig felfegyverzett migránsok ellen – fogalmazott.

Makó is egy határ közeli kisváros, sokan éppen a határon dolgoznak. Aggódom a testi épségük miatt és persze amiatt is, hogy mi történne, ha fegyveres bűnözők átjutnának a határon és beszivárognának a településekre

– fogalmazott oldalunknak Leitner Szilárd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

43 éve hunyt el Pilinszky János a huszadik század egyik legjelentősebb magyar költője, Baumgarten-díjas, József Attila-díjas és Kossuth-díjas.

Tovább »

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink