Koronavírus: makói hivatali dolgozó, szociális gondozók, Contitech-munkások és bartókos pedagógusok is fertőzöttek

Farkas Éva Erzsébet polgármester aggasztó híreket közölt csütörtök esti online beszámolójában. A múlt heti 9 igazolt fertőzötti szám 41-re nőtt és 54 személynél várnak még a teszt eredményére Makón. Vannak fertőzöttek a Contitechnél, az önkormányzatnál, szociális gondozók, pedagógusok és óvodai nevelők is igazoltan fertőzöttek.

A polgármester a koronavírussal kapcsolatban a következőket mondta:

  • Múlt héthez képest (35 fő) jelenleg 96-en vannak hatósági házi karanténban, az igazolt fertőzöttrk száma 9-ről 41-re nőtt. A kontaktszemélyeket is keresik ilyenkor, így 54 főnél végeznek még vizsgálatokat, illetve teszteredményeket várnak.
  • A Batthyány utcai idősotthonból 1 dolgozó van karanténban, ő igazoltan fertőzött. Bentlakók közül nincs igazolt fertőzött.
  • 1 hivatali dolgozó is koronavírusos.
  • Az Egyesített Népjóléti Intézménynél 1 házi gondozottról, otthonában derült ki, hogy koronavírusos. Az ő gondozóját leszűrték, várják az eredményt.
  • A Contitech telephelyén több pozitív eset is van, akit tudnak, otthoni munkavégzésre küldtek.
  • A Bartók iskolában 3 pedagógus igazoltan fertőzött, 1 személy tesztelés alatt áll. A József Attila Gimnázium 2 diákja házi karanténban van, nekik a családtagjaik a fertőzöttek. Rendkívüli szünet van az önkormányzati fenntartású Kassai utcai óvodában és az egyházi fenntartású Zrínyi óvodában. A Hold utcai óvodában 1 nevelő volt koronavírusos, már meggyógyult.
  • A Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadása megváltozott a tavaszi helyzethez hasonlóan. (Erről bővebben itt írtunk.)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink