Köszönetét fejezi ki a Jobbik a határt védő rendőröknek

A hazai migránshelyzet komoly kihívás elé állított mindenkit, akinek munkaköréből kifolyólag muszáj aktív részt vállalnia a rend biztosításában. A rendőrök hónapok óta kergetőznek az illegális bevándorlókkal a déli határ mentén.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője és Sas Zoltán, a Jobbik Nemzetbiztonsági és Rendvédelmi Kabinetének elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján közölték: méltatlan körülmények között kell dolgozniuk az egyenruhásoknak, hiszen a jogszabályi környezet sem alkalmas a korrekt munkavégzéshez, ráadásul feladataik ellátása közben a nemzetközi közvélemény kritikus terhe is sújtja őket.

A rend pártjaként a továbbiakban is minden segítséget meg fogunk adni ahhoz, hogy rendőreink érdemben, eredményesebben és hatékonyabban tudjanak dolgozni – fogalmazott Sas Zoltán. A nemzeti párt rendvédelmi kabinetének elnöke továbbá köszönetét fejezte ki minden tisztességesen dolgozó magyar rendőrnek azért, hogy Magyarországot megvédi, majd hozzátette: biztosítják őket, hogy “roppant nehéz küzdelmükben számíthatnak a Jobbik támogatására”.

Mirkóczki Ádám szóvivő ezt követően arról beszélt, hogy a Jobbik ahogy korábban, úgy továbbra is elutasít mindennemű kvótarendszerre való törekvést, mert ezek sem arányosak, sem igazságosak, sem véglegesek nem lennének. A képviselő közölte: felszólítják a kormányt és a külügyminisztériumot, hogy a kvótarendszert minden nemzetközi fórumon ítélje el, és “egy percig se gondolkozzon el azon, hogy Magyarországnak ez megfelelhet-e”.

Ellenben – tette hozzá – minden fórumon követelni kell az EU, az Egyesült Államok és a közel-keleti államok vezetőitől, hogy elsősorban a közel-keleti államok vegyék ki részüket a migránsok befogadásából. A Jobbik azoktól az országoktól várja ezt, ahol nincs háború. Ilyen például Omán, az Egyesült Arab Emirátusok, Katar, Szaúd-Arábia, Kuvait vagy Irán.

Mirkóczki Ádám ezt azzal indokolta, hogy ezekben az országokban lényegében azonos vallással és szociokulturális háttérrel rendelkeznek, mint a Szíriából vagy Irakból érkező tömegek.

(alfahír.hu nyomán)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Leadta a népszavazási aláíróíveket az ellenzék

Az ellenzéki referendum aláírásgyűjtésében résztvevő szervezetek szerint a népszavazással visszaadják az embereknek a politikát. Képviselőik pénteken az Országház előtt tartottak sajtótájékoztatót, amelynek végeztével aktivisták élőláncával juttatták el az íveket a Kossuth térről a Nemzeti Választási Iroda közelben álló székházához.

Tovább olvasom »