Kovács Sándor átalakítaná a Petőfi parkot

A terület a 100 évvel ezelőtti egykori Horthy-park hangulatát idézné vissza, így például körbe lenne kerítve és 2-3 íves kapu szolgálná a be- és kijutást – mondta el a Rádió 7-nek Kovács Sándor, makói fideszes önkormányzati képviselő.

Kovács szerint ezekre azért is szükség lenne, mert többször rongálták már meg a padokat, játékokat, a tavat – nyitvatartással megszűnnének ezek a problémát. Beszélt arról is, a József Attila utcán parkolókat alakítanának ki, a bejáratokat pedig bekameráznák.

A Petőfi park 2005-ben kapott nagyobb fejlesztést, amit egy évvel később adtak át. Akkor a járófelületetek új térkő- és aszfaltburkolatot kaptak, kicserélték a lámpatesteket, kőpadokat, fémbútorokat helyeztek ki, új játszóelemeket telepítettek, újrafüvesítettek, elbontották a parkszínpadot, a betonmedence helyén tavat alakítottak ki.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

220 éve született Bezerédj Amália, aki a magyar irodalomban foglalkozott először a gyermekvilággal.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Mindannyian tehetünk környezetünk védelméért

Az egészségtelen levegőminőség évente több mint 7 millió korai halálesetet okoz világszerte. Emellett a klímaváltozás miatt egyre gyakoribbak az extrém időjárási események, amelyek számos emberi életet oltanak ki – hívja fel a figyelmet oldalán Leitner Szilárd.

Tovább olvasom »