📺 Közegészségügyi határzárat és a határőrzés visszaállítását követeli a Jobbik

Nem hozták meg azokat a döntéseket a kormányülésen, amelyek a járványhelyzet megfelelő kezeléséhez kellenének – közölte Jakab Péter. A Jobbik elnöke Stummer Jánossal, a Nemzetbiztonsági bizottság elnökével a magyar-román határnál járt, ez ugyanis az a szakasz, amelyet a Jakab szerint a török média javasolt az Európába igyekvő illegális bevándorlóknak.

Jakab üdvözölte a kormány által kihirdetett rendkívüli veszélyhelyzetet, de szerinte a kabinet nem tesz meg mindent a járvány terjedésének megfékezésére. Úgy fogalmazott:

a várt kormánydöntések elmaradtak.

A politikus szerint a kormány nem mer élni a saját magának megadott felhatalmazással, miközben már több európai országban már bezáratták az iskolákat a vírus terjedésének lassítása érdekében.

Jakab közegészségügyi határzár felállítását is javasolta, ami azt jelentené, hogy külföldi állampolgár csak akkor utazhatna be az ország területére, ha papírja van arról, hogy nem fertőz.

A határőrség újraszervezése közegészségügyi és közbiztonsági érdek

Jakab Péter arról is beszélt, hogy a migráció is ront a koronavírus-helyzeten, hiszen – ahogy egyébként Orbán Viktor is elismerte – az illegális bevándorlók járvánnyal érintett területekről is érkezhetnek, ezért itt az ideje

visszaállítani az önálló magyar határőrséget,

mert közegészségügyi és közbiztonsági szempontból ez a legjobb megoldás. Jakab szerint a helyiekkel folytatott beszélgetések is a Jobbik álláspontját támasztják alá:

a rendőrökre a városokban és a falvakban van szükség.

Stummer János, a Nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke azt mondta, hogy konstruktív partnerei a kormánynak a koronavírus elleni védekezésben. Azt ígérte, ha azt látják, hogy a kormány mulaszt, akkor

sokszorozott erővel fogják felhívni a figyelmet minden hibára, mert a Jobbiknak a magyar emberek biztonsága az első.

(alfahir.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

Félezer benzinkút zárhat be nyáron

Akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével, ha nem történik változás, a töltőállomások ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak. A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze a helyzet rendezésére – számolt be róla az ATV Híradó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Félezer benzinkút zárhat be nyáron

Akár 500-600 benzinkút is bezárhat június 1-jével, ha nem történik változás, a töltőállomások ugyanis egyre nehezebb helyzetben vannak. A Független Benzinkutak Szövetsége hárompontos javaslatcsomagot állított össze a helyzet rendezésére – számolt be róla az ATV Híradó.

Tovább olvasom »