Közel 1 évig nem volt CT a makói kórházban

Ez is biztos csak álhír és kampánytéma a makói és a magyar egészségügyből… Bár a kórház főigazgatója által készített tájékoztatóban az olvasható, hogy januárban elromlott a gép és csak most, novemberben tudták üzembe helyezni az újat.

,,Az ellátást nehezítette a CT berendezés januári meghibásodása, melynek javítási költsége aránytalanul magas volta miatt intézményünk egy új diagnosztikai berendezés vásárlása mellett döntött. Az új gép beszerzése az Állami Egészségügyi Központ által biztosított VIS MAIOR forrásból megtörtént és rövid időn belül az üzembeállítására is sor kerül”

– írta Dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója abban a tájékoztatóban, ami tegnap került a makói képviselő-testület elé.

Kallai a Rádió 7-nek szeptember végén azt mondta:

,,a mintegy 80 millió forint értékű CT berendezés közbeszerzése hónapokig zajlott, addig a mentőszolgálat segítségével a betegeket Hódmezővásárhelyre szállították és ott készültek a szükséges CT vizsgáltatok.”

A készülék tehát megérkezett és elsőként a Makói Városi Televíziónak mutatta be a főigazgató.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Bedrogozva verte agyon, majd gyújtotta fel kislányát egy aradi férfi

Mint arról beszámoltunk, egy gyermek részben megégett holttesttét október 31-én találta meg egy aradi temető közelében egy kutyát sétáltató férfi. Az aradi törvényszéki ügyészség megállapította, hogy kábítószer hatása alatt volt tettének elkövetésekor a 23 éves aradi férfi – számolt be róla az aradihirek.ro.

Tovább »

Hamarosan indul a tram-train próbaüzeme

A vasút-villamos a napokban sikeresen teljesítette a hatóság által előírt 50.000 km-es hibamentes tartampróbát. 2021. november 29-től utasforgalmi próbaüzemben elindul a tram-train Hódmezővásárhely és Szeged között – közölte a MÁV szombaton. Április 15-ig a tram-traint minden utas ingyenesen veheti igénybe.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink