Közel 2 milliárd forintból újítják fel a Bajza utcai iskolaépületet Makón

1,94 milliárd forintból, uniós támogatással újítják fel a HSZC Návay Lajos Technikum és Kollégium Bajza utcai épületét. A munkálatokkal 2026 tavaszára készülnek el.

A pénteki sajtótájékoztatón Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár elmondta: országszerte 18 szakképzési centrum 34 telephelyén összesen 96 milliárd forintot fordítanak az iskolák bővítésére, átalakítására, energetikai korszerűsítésre, új épületek kialakítására és eszközbeszerzésre. Szerinte vonzóbbá vált a megújult szakképzés, hiszen tízből hatan ezt választják.

Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára hangsúlyozta, az elinduló beruházás azt üzeni, Makó meg akarja nyerni a jövőt. Ahhoz, hogy a város holnap is sikeres lehessen, kellenek a sikeres fiatalok és a mögöttük álló oktatási intézmények.

Farkas Éva Erzsébet arról beszélt, az önkormányzat minden itt élőnek gondoskodni akar a minőségi oktatásról, szolgáltatásokról, a munkaerő-piaci kapcsolatokról, jó minőségű életről. A beruházás nagy lépés ahhoz, hogy a mai makói fiatalok ne akarják elhagyni a települést, nagyobb városokba, regionális központokba költözni.

A projekt részeként átalakítják és bővítik a Návay iskola Bajza utcai telephelyén álló iskolaépületet. A 30 százalékos megtakarítást eredményező energetikai korszerűsítés, valamint a bővítés mellett olyan 21. századi igényeknek megfelelő tantermeket alakítanak ki, amelyek segítségével az Ipar 4.0 valós iparági környezetében tudnak felkészülni a diákok a munkaerőpiaci kihívásokra.

(MTI nyomán, fotó: Google Maps)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink