Közel 4 ezer maszkot osztottak szét a hódmezővásárhelyi egészségügyi alapellátásban

A város egészségügyi alapellátásában közel 4 000 db maszk került ingyenes kiosztásra az Önkormányzat által vásárolt védőfelszerelésből – közölte Dr. Berényi Károly alpolgármester, gyermekorvos.

Pénteken elvitt a Hódmezővásárhelyi Védőnői Szolgálatnak, – ahol 20 védőnő dolgozik, – 300 db védőmaszkot. A védőnők saját maguk által varrt textil maszkot adtak cserébe stílusosan vásárhelyi díszdobozban. Az ajándék maszk Vásárhely kék-sárga zászlószínét utánzó szövetből készült.

A Csongrád megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályától minden háziorvos 100 db sebészi maszkot és 50 pár gumikesztyűt kapott a múlt héten. Az önkormányzati példa jóval a hivatal előtt járt, de így utólag ez az ellátmány is nagyon jól jött. Nekem és az asszisztensnőmnek 1-1 db FFP3-as maszkunk is van, de nem a népegészségügy jóvoltából, hanem Gyöngyösi Ferenc ajándékaként. Egyedül ez a maszk alkalmas a hatékony védelemre, ha véletlen koronavírussal fertőzött beteget vizsgálnánk. Erre az esetre tartogatjuk – közölte Berényi.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Indul a szúnyoggyérítés

Április 25-én kezdődik a központi szúnyoggyérítés, amelyet idén is a katasztrófavédelem koordinál. A szakemberek április végén a Tisza-tónál és Szolnoknál biológiai módszerrel lépnek fel a vérszívók ellen.

Tovább olvasom »