Közérdekű munka migráns-fuvarozásért

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében nem jogerősen bűnösnek mondta ki B. Á. vádlottat jogellenes tartózkodás elősegítése vétségében, ezért őt 220 óra fizikai munkakörben végrehajtandó közérdekű munkára ítélte.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint B. Á. vádlott augusztus 17.-én 06 óra 45 perc körüli időben Szegeden, a Szentmihályi úton található vastelepen megállapodott 3 szír állampolgárral abban, hogy őket fejenként 250 euró ellenében Budapestre szállítja. Ezt követően a migránsok beszálltak a vádlott személygépkocsijába és elindultak Budapest irányába. A vádlottat nem sokkal később a rendőrség munkatársai igazoltatás alá vonták, amely során az általa szállított személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A vádlott ezen cselekményével vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtott az országban illegálisan tartózkodó migráns személyek részére ahhoz, hogy őket az államhatár mellől Budapestre szállítsa.

A büntetlen előéletű vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész súlyosításért, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: A korrupció miatt elindult a jogállamisági eljárás hazánkkal szemben

Az Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításárAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést kAz Európai Bizottság szerdán felhatalmazta Johannes Hahn költségvetésért és az igazgatásért felelős uniós biztost, hogy írásbeli értesítést küldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.üldjön Magyarországnak a jogállamisághoz kötődő mechanizmus elindításáról – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.ól – közölte Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos.

Tovább »

A nap idézete

45 éve született Tóta W. Árpád, vagy másik ismert írói nevén Worluk, magyar újságíró, publicista, kritikus, blogger.

Tovább »

Kevés a covid-tesztelés, a WHO egyre kevésbé lát tisztán

A koronavírus terjedésének nyomon követésére szólította fel a nemzetközi közösséget az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója kedden Genfben tartott sajtókonferenciáján. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz arra hívta fel a figyelmet, hogy az ENSZ szakosított szervezete egyre kevésbé lát tisztán a tesztelések csökkenő száma miatt.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink