Közérdekű munka migráns-fuvarozásért

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében nem jogerősen bűnösnek mondta ki B. Á. vádlottat jogellenes tartózkodás elősegítése vétségében, ezért őt 220 óra fizikai munkakörben végrehajtandó közérdekű munkára ítélte.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint B. Á. vádlott augusztus 17.-én 06 óra 45 perc körüli időben Szegeden, a Szentmihályi úton található vastelepen megállapodott 3 szír állampolgárral abban, hogy őket fejenként 250 euró ellenében Budapestre szállítja. Ezt követően a migránsok beszálltak a vádlott személygépkocsijába és elindultak Budapest irányába. A vádlottat nem sokkal később a rendőrség munkatársai igazoltatás alá vonták, amely során az általa szállított személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A vádlott ezen cselekményével vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtott az országban illegálisan tartózkodó migráns személyek részére ahhoz, hogy őket az államhatár mellől Budapestre szállítsa.

A büntetlen előéletű vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész súlyosításért, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Top Employer 2022 díjat nyert a Lidl Magyarország

A Lidl Magyarország első alkalommal került be a Top Employer minősítéssel rendelkező vállalatok közé. A díjjal a független “Top Employers Institute” azokat a munkáltatókat ismeri el világszerte, akik kiemelkedő munkavállalói körülményeket biztosítanak – közölte a vállalat a héten.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink