Közérdekű munka migráns-fuvarozásért

A Szegedi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében nem jogerősen bűnösnek mondta ki B. Á. vádlottat jogellenes tartózkodás elősegítése vétségében, ezért őt 220 óra fizikai munkakörben végrehajtandó közérdekű munkára ítélte.

A nem jogerős ítélet tényállásának lényege szerint B. Á. vádlott augusztus 17.-én 06 óra 45 perc körüli időben Szegeden, a Szentmihályi úton található vastelepen megállapodott 3 szír állampolgárral abban, hogy őket fejenként 250 euró ellenében Budapestre szállítja. Ezt követően a migránsok beszálltak a vádlott személygépkocsijába és elindultak Budapest irányába. A vádlottat nem sokkal később a rendőrség munkatársai igazoltatás alá vonták, amely során az általa szállított személyek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A vádlott ezen cselekményével vagyoni haszonszerzés végett segítséget nyújtott az országban illegálisan tartózkodó migráns személyek részére ahhoz, hogy őket az államhatár mellől Budapestre szállítsa.

A büntetlen előéletű vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A bíróság ítéletét a vádlott és védője tudomásul vették, míg az ügyész súlyosításért, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása érdekében jelentett be fellebbezést, így az ítélet nem emelkedett jogerőre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

91 éve hunyt el Ferenczi Sándor orvos, pszichoanalitikus, a magyar pszichoanalitikai iskola megteremtője.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink