Közterületi maszkviselés: a térségben 1-2%-al kevesebb a fertőzött, ahol kötelező

Makón kötelező a maszk mindenhol és a város lakosságának 3,28%-a lett igazoltan fertőzött az elmúlt egy év adatai szerint. Ugyanez a szám Hódmezővásárhelyen 4,39%, Szentesen 4,16% – a két településen nem, vagy csak meghatározott helyeken kell maszkot hordani az utcán.

Mint arról beszámoltunk, a K-Monitornak sikerült megszereznie, hogy 2020. március 4-e és 2021. február 14-e között összesen hány fertőzött volt az egyes településeken. Ebből kiderül, hogy Makón 767 fő, Hódmezővásárhelyen 1.965 fő, Szentesen 1.142 fő, Szegeden 7.602 fő. Lakosságarányosan ez a következőket jelenti: Makó 3,28%, Vásárhely 4,39%, Szentes 4,16%, Szeged 2,33 %.

Makón és Szegeden mindenhol kötelező a szájmaszk, viszont a fentieket összevetve kiderül, lakosságarányosan csak 1, illetve 2%-al volt alacsonyabb a fertőzöttek száma Szenteshez és Vásárhelyhez képest.

Makó polgármesterének rendelkezése alapján november 12. óta a város minden közterületén maszkot kell hordani, kivéve a parkokat, valamint egyéni sportolás és egyéni kerékpározás ideje alatt.

Múlt heti cikkünk, – ami a makói közterületi maszkhaszálat meghosszabításáról szól, – Facebook megosztása alatt elégedetlenségüknek adtak hangot makói olvasóink. Katalin ironikus azt írta: ,,Jogos a maszk viselése, hiszen olyan sokan vannak az utcán.” Zotya szerint ,,baromság„, Károly úgy véli, ,,józan ember ilyet nem dönt.” Csilla feltette a kérdést: ,,Csodás időnk van végre, nem a kémények által engedett füstszag terjeng, a friss levegő és a tavasz illata és zárjam el magunk elől a friss levegőt?”

A közterületi maszkviselést március 15-ig hosszabította meg Makó polgármestere – az országos hosszabításokkal összhangban.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

113 éve hunyt el Mikszáth Kálmán magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink