Krupiczer Ferenc nem fogadja el az ítéletet és fellebbezni fog

Az ellenem jogtalanul indított perben hozott ítéletet nem fogadom el. Természetesen fellebbezni fogok. Pusztán azt várom, hogy az ítéletet írásban is megkapjam – tájékoztatott közösségi oldalán a Mindenki Magyarországa-Tiszta Vásárhelyért képviselője.

Krupiczer Ferenc szerint a Cseri Tamás (Fidesz) által kreált vád alaptalan. Úgy érzi, a bíróság korrekt módon járt el a tárgyaláson, a per levezetésével nem is volt semmi baj. Ugyanakkor képviselőtársa érdekes kijelentéseket tett a vásárhelyi közgyűlésben. Először 2019. december 12-én, másodszor 2020. február 13-án. Cseri így szólt a polgármester, hogy

„Mindegy, hogy mi hogy vélekedünk az esetről, majd meglátjuk, hogy a bíróság miként dönt.”

Tehát lényegtelen, hogy a képviselő-testület hogyan dönt, mert az ítélet már elkészült.

Krupiczer felhívja rá a figyelmet, hogy választás 2019. október 13-án volt. Az esküt október 23-án tette le, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságnak 2019. október 30-án jelentette be a Rádió Color felfüggesztését. Az NMHH a bejelentést visszaigazolta, azaz bőven az előírt 30 napnál rövidebb idő alatt hallgatott el a rádió.

A felperes Kormányhivatal szerint is a méltatlanság akkor állja meg a helyét, ha az összeférhetetlenség fennáll. Az összeférhetetlenség nem állt meg, ezt a bíróság is kimondta ítéletében. A képviselő úgy véli, ebben a perben háromféle döntés születhetett volna:

  • Az összeférhetetlenség fennáll és akkor méltatlan is,
  • nem összeférhetetlen és akkor a méltatlanság sem áll fenn,
  • összeférhetetlen, de nem méltatlan.

A hozott ítélet tehát egyszerűen téves, Krupiczer szerint ilyen nem létezhet.

Másodfokon születik majd végső döntés.

Mint arról beszámoltunk, méltatlan képviselői mandátumára Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerint. Azzal indokolják, hogy Krupiczer ugyan időben megszüntette a Rádió Color adását, ezért az összeférhetetlenséget rendezte, viszont nem tájékoztatta időben a közgyűlést.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Spar sem teszi kötelezővé az oltást

A 14 ezer munkavállalót foglalkoztató SPAR Magyarország nem teszi kötelezővé a koronavírus elleni védőoltást, de arra buzdítja minden egyes dolgozóját, hogy lehetőség szerint oltassa be magát – közölte a cég. Ugyanakkor minden működési területén kötelezővé teszi a munkavállalók számára a maszkhasználatot.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink