Külföldi szerződést ígérve csapta be a szegedi fiatal focista szüleit

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy bécsi egyesülethez ígért szerződést a 15 éves szegedi fiú szüleinek. Még a felkészítését is vállalta, csakhogy az osztrák klubnál nem is hallottak róla.

A vádirat szerint az egyik főváros közeli kisvárosban élő férfi egy helyben ismert focista révén került kapcsolatba a Szegeden sportoló fiúval és szüleivel 2018-ban. A család a fiú labdarúgó pályafutását külföldön képzelte el. A vádlott felmérte a fiú képességeit, majd felvázolta a szülőknek, hogy 32 ezer euró kell a bécsi szerződéshez, továbbá az egyik szülőnek ki kell költöznie. Ennek eléréséhez közel 4 hónapos fizikai és mentális felkészítést is szükségesnek tartott. A férfi ígérete szerint 2018. nyarán a klubbal tanulmányi szerződést kötnek, melynek keretében az osztrák egyesület havi 2500 eurót fizet, plusz 500 euró lakhatási támogatást nyújt. Ehhez kezdésként 25.000 euró – akkori árfolyamon 7,8 millió forint – egyszeri befizetése szükséges, amit a szülők átadtak a férfinak.

A vádlott a felkészítést megtartotta azt állítva, hogy az abban segédkező korábbi első osztályú focistának is kell 220 ezer forint, aki valójában ingyen segített. Mindezeken túlmenően a szülőktől 2018. tavaszán 2,2 millió forintot is kölcsönkért magáncélra, azzal a valótlan indokkal, hogy azt a magyar labdarúgást fellendítő projekt megvalósítására fogja fordítani.

A valóságban a vádlottat a bécsi foci klubnál nem ismerték, a pénzt be sem fizethette, mivel az egyesület szabályai szerint a szerződésnek ilyen feltételei nincsenek.

A vádlott a sértetteknek 10,2 millió forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A járási ügyészség a vádlottat üzletszerűen elkövetett jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolja.

A férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

(ugyeszseg.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink