Különös eljárás végén történt személyi változás a sportmúzeumban

[ad 1]

2004-ben indult a makói sportmúzeum a Szent János tér 9. szám alatti épület második emeletén. Az eltelt több mint tíz évben rengeteg tárggyal gyarapodott a kiállítás, olyannyira, hogy két helyiséget is elfoglal. Az ott dolgozó személy sem úszta meg a 2014-es választást, egy egészen hosszú procedúra végén váltak meg tőle.

HPIM0398

Több személy közreműködése nyomán nyitotta meg kapuit a térségben egyedülálló sportmúzeum. A 2004 óta eltelt időszakban hozzátartozók, barátok hozták be a különböző anyagokat: fotókat, érmeket, kupákat, játékengedélyeket, dokumentumokat és még lehetne sorolni. Az ország számos pontjáról érkeztek látogatók a különleges tárlatra, de a makóiak körében sem volt népszerűtlen.

A berendezéseket is magánembereket ajánlották fel, ezért felmerült tervként, hogy önálló intézmény lehetne a múzeum, ezáltal új bútorokra, világításra lehetne pályázni, de ezzel végül késlekedtek, úgy ahogy a turisztikába való bevonásával is.

2012-08-16 11.45.51

Egy nyugdíjas férfi szinte a kezdetek óta ott dolgozott, nem volt igazolt sportoló soha, de szerette rúgni a bőrt és a mai napig követi a közvetítéseket a tévében. Megbízási szerződése a tárgyévekre szólt, ezért a választások után érdeklődött, hogy mi lesz vele, hiszen 2015. január 8-án ki kell nyitni. Konkrét választ nem kapott, ezért az év első hónapját végigcsinálta, majd februárban egy idősebb személy megjelent és felszólította, hogy adja oda neki a kulcsokat.

Gondoljunk csak bele, milyen szituáció lenne az, ha valaki besétálna a makói József Attila Múzeum igazgatójához és csak úgy, nem hivatkozva egy írásos felhatalmazásra sem, elkérné a kulcsokat?

Később ügyvéddel is megjelent ez a személy, majd telefonálgatások után napokkal később hivatalos formában is megköszönték az eddigi tevékenységét a bácsinak.

Úgy tudjuk, az egyik makói fideszes önkormányzati képviselő hozzátartozóját ültették a helyére.

Bár ezen semmi meglepő nincs, sajnos jelenleg így működik Magyarország.

A múzeum egyébként minden csütörtökön 9–12 óra között fogad látogatót.

(fotók: archív)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

,,Nekem mindig fontos volt, hogy átéljem: aki közelebbi kapcsolatba kerül velem, éreztesse, örül, mikor újra találkozunk.”

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Száznegyven megkezdett tanév, 140 cseresznyefa

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában a száznegyvenedik tanévet kezdték meg szeptemberben. Ennek alkalmából ugyanennyi csemetét ültetnek el különböző intézményeknél. Ennek első állomása szerdán volt Maroslelén, a helyi iskola és óvoda udvarán.

Tovább olvasom »