Kulturális központnak adhatna helyet az üresen álló makói Bartók épület

Egyre több ötlet merül fel az üresen álló Bartók iskola épületével kapcsolatban. A napokban egy volt bartókos diák keresett fel, hogy szívügye az iskola. Ha már oktatás nem lesz ott, lehetne egy kulturális központ – mondta el a Makói Csípősnek Orosné Spák Hedvig.

A Lokálpatrióták képviselőjelöltje felhívta rá a figyelmet: a főtéren üresen álló egykori iskolaépület megfelelő számú helyiséggel és tükrös táncteremmel rendelkezik. Rengeteg mindent lehetne ott csinálni: festeni, kézműveskedni, varrni, stb. A tornateremben van színpad, ott prózai előadásokat, kamarazene produkciókat lehetne bemutatni.

Orosné szerint lenne rá lehetőség, hogy akár 1-2 vendégszobát kialakítsanak pl. az alkotótáborba érkező művészek egy részének.

A város központjában lévő patinás épületnek ez is egy opció lenne! Ne engedjük elveszni! A Lokálpatrióták mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy méltó szerepe legyen a városban az épületnek

– jelentette ki Orosné Spák Hedvig képviselőjelölt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Települési elismerést kapott a Földeák Polgárőr Egyesület

Az önkormányzat képviselő-testülete a Falunapot megnyitó ünnepi ülésén ,,Földeákért” címet adományozott a Földeák Polgárőr Egyesület részére. A kitüntetéssel járó, külön erre az alkalomra készített díszoklevelet és emlékplakettet Vas Tibor, az egyesület elnöke vette át.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink