Lakat kerülhet a csanádpalotai idősek gondozóházára

Mint az ismert, Perneki László és az őt támogató képviselők kapták meg a bizalmat a választóktól az időközi választáson. Választási kampányukban a „Rend, béke, fejlődés” szlogent hangoztatták, azonban úgy látszik, hogy ez a hangzatos jelmondat csupán a választásokig volt érvényes. Információink szerint legújabb ötletük a Délibáb utcai Naplemente Idősek Gondozóházának bezárása, hiszen annak fenntartása és üzemeltetése nem kötelező feladat.

Korábban, Perneki László alpolgármestersége idején Nyergesné Kovács Erzsébet polgármester már szerette volna bezárni a gondozóházat. Az otthonban jelenleg 16 gondozott van, akik 24 órás felügyeletet igényelnek, ők mind csanádpalotaiak, a dolgozók szintén. A tagintézmény megszüntetése nagyon sok palotai családra róna nagyon nagy terhet.

Az elmúlt két évben bővült az intézményben a dolgozói létszám, ami javította az ellátás minőségét, korszerűsítették a fűtést és emellett is jó néhány felújítás megtörtént, sőt a régi bölcsődeépületének bevonásával bővíteni szerette volna az intézményt az előző városvezetés, amire az engedélyt is megkapták. Mindezzel az idősek ellátását javították volna és további munkahelyek létesülhettek volna.

A bővítésre egyébként nagy igény mutatkozik, helyette most pedig be akarják zárni, mert nem kötelező.

A csanádpalotai polgármestert és a mandátumot szerző képviselőket a Fidesz és Lázár János támogatta. Két hét múlva Mártélyon rendeznek időközi választást, ahol a felállás ugyanaz, mint a csanádpalotain volt: két polgármesterjelölt, valamint két táborra osztható képviselőjelöltek.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink