Leépítések vannak a Délmagyarországnál is

A Média1 a Hvg-re hivatkozva arról számolt be, hogy a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) / Mediaworks több megyei lapját is érintő elbocsátási hullám indult meg a napokban.

A lap információi szerint újságírókat, tördelőt és fotósokat is elküldtek a napokban a Csongrád-Csanád megyei Délmagyartól. A megmaradt szerkesztőség nyakába ezentúl dupla adag munka zúdul, mivel a leépítés a szerkesztőség mintegy felét érinti.

A Hvg arról is ír, hogy két másik megyei lapot is érint a leépítés, bár nem említették, hogy konkrétan melyik termékeknél. Ezzel szemben a Média1 arról ír, hogy még a héten elbocsátásokra kerül sor a Zalai Hírlapnál is. Zalaegerszegen a nagyjából 8 újságíróból 4-5-öt bocsátanak el, és lesz két fő, akit lefokoznak. Erről a Zalai Hírlap munkatársait várhatóan csütörtökön délelőtt tájékoztatja hivatalosan egy, a központból érkező Mediaworks-vezető.

A lap forrásai szerint a leépítések mögött az áll, hogy a Mediaworksnél megvizsgálják, melyik termékek lennének képesek fennmaradni állami hirdetések nélkül is, tisztán piaci alapon.

Ugyan nem a KESMA-hoz tartozott, de júliusban bezár a szintén kormányközeli Pesti TV is.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

A nap témája: Az államtitkár szerint a gyengülő gazdaság miatt a tanárok meggondolják majd a felmondást

Erkölcsi győzelemként értékelte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Kúria azon döntését, amely szerint jogszerű volt a pedagógusok sztrájkja januárban – mondta Komjáthy Anna, a szervezet választmányi elnöke az rtl.hu-nak. A jövőbeli munkabeszüntetésekre azonban ez nem lesz hatással, mert azóta a kérdést már jogszabály rögzíti.

Tovább olvasom »