📷 📺 Legalább azt sikerült elérni, hogy a bartókosok a Bartók épületből is elballaghassanak

Mint az ismert, tavaly június 30-án eldöntötték, hogy a Bartók épületben tanuló diákok az új Almásiba járnak majd és hiába a tiltakozás és különböző jogi procedúrák, a tanévet ősszel ott kezdhették. A szülőknek annyit sikerült elérniük, hogy ahová 7 évig jártak a gyermekeik, jelképesen el tudjanak ballagni onnan is.

A Hódmezővásárhelyi Tankerület, az intézményvezető és a belügyminiszter nyilatkozata, valamint a Törvényszék végzéséből május közepén derült ki, hogy egy szimbolikus ballagást tudnak tartani a főtéri épületben. A szülők jogi képviselője, Kotroczó Béla által bemutatott dokumentumban egyébként érdekes dolgok olvashatók, például, hogy a ballagás az iskola részéről egy nem kötelezően megszervezendő esemény; hagyományok nem helyhez, vagy épülethez kötődnek; nem jóhiszeműen jártak el a perben, amikor a bírósághoz fordultak az intézményvezető azon döntése után, hogy a Bartókban nem lesz ballagás, ahelyett, hogy a Tankerület segitségét kérték volna; ugyan nem kellene neki, de mégis ,,önként” biztosítja az iskola, hogy a ballagást a Bartók udvarán, egy elkerített biztonságos részen meg lehessen tartani.

A furcsa érvelések ellenére szombaton volt rövid kis ballagás a Bartók épületnél. Még több fotót és egy videót a Facebook oldalunkra töltöttünk fel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink