Lezárták a nyomozást a mártélyi orvhalász ellen

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát azzal a helybeli férfival szemben, aki tiltott eszközzel halászott a mártélyi Tisza-holtágon.

Az ügy adatai alapján a 29 éves feltételezett elkövető 2020. november 24-én este tiltott eszközzel, egy csaknem öt méter átmérőjű dobóhálóval halászott a Holt-Tiszán. A halőrök egy horgász segítségével érték tetten a férfit, majd értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező egyenruhások a gyanúsítottól lefoglalták a hálót, járművében pedig kutatást tartottak, amelynek során egy – a tiltott eszközzel fogott – méreten aluli pontyot találtak. A hal még élt, ezért a járőrök visszaengedték a holtágba.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, ellene orvhalászat vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A hódmezővásárhelyi rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait megküldték az illetékes ügyészségnek.

(police.hu, fotó: illusztráció)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A Jobbik benyújtotta az áfamentességet célzó javaslatát

A Jobbik frakciója a kora délutáni órákban jelezte, nem vesz részt Orbán Viktor miniszterelnöki beiktatásán, ahelyett a drágulás megfékezését kívánják határozati javaslatukkal elérni. Jakab Péter, az ellenzéki párt elnöke bejelentette, beadták a javaslatot, miszerint legyenek áfamentesek az alapvető élelmiszerek.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Magyarcsanádig jutottak a határsértők

A Nagylak Határrendészeti Kirendeltség járőrei az osztrák rendőrökkel együttműködve 2022. május 16-án 8 óra 45 perckor egy csoportban 16 határsértőt tartóztattak fel Magyarcsanád külterületén – közölte a police.hu.

Tovább olvasom »