Lopással, garázdasággal és kifosztással gyanúsítanak egy makói férfit

A Makói Járási Ügyészség indítványozta annak a helybeli férfinak a letartóztatását, aki egy hónap alatt sorozatjelleggel követte el a bűncselekményeket – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. szeptember 28. napján egy makói hotelből lopott el CD lemezt. Ezt követően egy lépcsőházban virágokat tört össze és rongált meg, majd az egyik makói ház udvaráról 50.000 forint értékű harci kutyát lopott el.

A férfi 2021. október 21. napján az egyik makói presszóban italozott a sértettel, majd közösen távoztak. A sértett ittasságából adódóan elesett, az elkövető felsegítette, majd nekitámasztotta egy ház kapujának. A férfi a sértett ittas, öntudatlan állapotát kihasználva a mellényzsebébe nyúlva elvette a pénztárcáját a benne levő személyes iratokkal, bankkártyával, valamint közel 200.000 forinttal együtt.

Mindezeken túlmenően a férfi október 31-ig bezárólag ellopott még két biciklit, s lopott egy italboltból is.

– – –

A 6 rendbeli – az okozott kár nagysága szerint minősülő -, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye, garázdaság vétsége, valamint kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott ülésén fog dönteni.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap idézete

78 éve született Ifj. Rubik Ernő, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas magyar szobrász, építész, formatervező, belsőépítész, játéktervező, feltaláló, egyetemi tanár, a Rubik-kocka feltalálója.

Tovább »

13 milliós Audi Nagylakon

Egy, az osztrák hatóságok által körözött luxusautót foglaltak le a Nagylak Közúti Határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink