Lopással, garázdasággal és kifosztással gyanúsítanak egy makói férfit

A Makói Járási Ügyészség indítványozta annak a helybeli férfinak a letartóztatását, aki egy hónap alatt sorozatjelleggel követte el a bűncselekményeket – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. szeptember 28. napján egy makói hotelből lopott el CD lemezt. Ezt követően egy lépcsőházban virágokat tört össze és rongált meg, majd az egyik makói ház udvaráról 50.000 forint értékű harci kutyát lopott el.

A férfi 2021. október 21. napján az egyik makói presszóban italozott a sértettel, majd közösen távoztak. A sértett ittasságából adódóan elesett, az elkövető felsegítette, majd nekitámasztotta egy ház kapujának. A férfi a sértett ittas, öntudatlan állapotát kihasználva a mellényzsebébe nyúlva elvette a pénztárcáját a benne levő személyes iratokkal, bankkártyával, valamint közel 200.000 forinttal együtt.

Mindezeken túlmenően a férfi október 31-ig bezárólag ellopott még két biciklit, s lopott egy italboltból is.

– – –

A 6 rendbeli – az okozott kár nagysága szerint minősülő -, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye, garázdaság vétsége, valamint kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott ülésén fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Gyógykezelés után nem tért vissza a börtönbe

A férfit a rendőrség már másnap elfogta és előállította. A járási ügyészség fogolyszökés bűntette miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a férfival szemben a bíróság a bűnösség beismerése esetére további 30 nap elzárást szabjon ki – közölte a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

Tovább olvasom »