Maireisz Tímea az év játékosa, ünnepelt a makói baseball klub

[ad 1]

Ünnepélyes keretek között zárta le a Makó Baseball és Softball Club a 2015-ös évet. A vacsorával egybekötött évértékelőn múlt és a jövő találkozott, Mérnyei Lajos, az egyesület elnöke történelminek nevezte a szombati napot. 

“Történelmi pillanat részesei lehetünk, hisz valami olyat alkottunk amit még senki sem próbált Makón.”- utalva az egyesület első évére, kiemelve, hogy akik részt vettek akár egy edzésen is már most beírták magukat a történelemkönyvekbe.

Az elnök sikerként könyvelte el az első saját rendezésű teremtornát, valamint a nyári tábort, ahol szoros barátság alakult ki külföldi vendégeinkkel, mint mondta, “nekem eddig még soha nem voltak amerikai barátaim” és reményét fejezte ki, hogy jövő augusztusban ismét vendégül láthatjuk Allen Toth-ot városunkban.

70124757

A szezon szakmai részét Mérnyei Péter foglalta össze. A győzni és fejlődni kulcsszavakkal indított beszédében más sportágakból vett példákkal hangsúlyozta, hogy a kettő együtt nem működik, vagy az egyik, vagy a másik és nem szeretne abba a hibába esni, mint sok más utánpótlást nevelő egyesület, hogy túl nagy terhet rakjon a játékosok vállára. Hangsúlyozta, hogy “a következő szezonban is a kemény munkáé lesz a főszerep, majd ha egy év múlva újra összeülünk és úgy látjuk, hogy innentől előre léphetünk akkor beszélhetünk komolyabb célokról.”

Az est következő felvonása már a játékosokról szólt, Mérnyei Lajos a csak rá jellemző freestyle beszédstílusával egy oklevelet átnyújtva, mindenkinek egyenként köszönte meg a kitartó munkát. Az egyesületet már elhagyó, vagy az ünnepséget egyéb elfoglaltságok miatt kihagyni kényszerülőkről is megemlékezett, majd következtek a kiemelt díjazottak, ahol ugyanúgy mint a pályán, a fő kategóriákban itt is a hölgyek uralták a terepet.

66197784

Az év legtöbbet fejlődött játékosa Kiss Gergő lett, aki márciusban öt méterre sem tudta eldobni a labdát, ma pedig már csukott szemmel ütögeti edzéseken a hazafutásokat. Gergő már el is árulta nekünk mit fog csinálni a trófeával: “mindenhova magammal viszem”. Az év védőjátékosa a labdamágnesként funkcionáló Králik Attila, a legjobb támadójátékos díjat pedig a Makó Beavers statisztika királynője, Kupecz Annamária vihette haza.

A makói baseball első “Oscar-díját” Maireisz Tímea zsebelte be, az év játékosának megválasztott catcherünk tűnt a legmeglepettebbnek amikor kimondták a nevét. Úgy tűnik, ott belül még nem látja amit a többiek már igen, hogy jelenleg ő a legértékesebb és legjobb játékosa a Makó Baseball és Softball Clubnak.

(www.makobaseball.hu)

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A nap témája: Tovább szegényedünk, őszre várható a legdurvább infláció

Az őszi hónapokban tetőzik az infláció, majd ezt követően lassan mérséklődik, 2023 végén visszatér a jegybanki toleranciasávba és 2024 első félévében eléri a 3 százalékos jegybanki célt – mondta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az Inflációs jelentést bemutató online sajtótájékoztatón csütörtökön.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Dr. Lantos Péter professzor lesz Makó díszpolgára

Szerdán zárt ülésen döntött arról a testület, hogy Makó Város Díszpolgára kitüntető címet adományoz Dr. Lantos Péter professzor részére, elismerve ezzel egész életművét, mellyel általános elismerést szerzett, és hozzájárult Makó város jó hírnevének öregbítéséhez. Az elismerést az augusztus 20-i ünnepségsorozat részeként adják át.

Tovább olvasom »