Makó ad otthont a mezőgazdasági gépésztechnikusok országos versenyének

A Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola rendezi a mezőgazdasági gépésztechnikusok Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjét. Az ünnepélyes megnyitót hétfőn délelőtt tartották, a mai napon voltak még a szóbelik, kedden pedig jöhetnek a gyakorlati feladatok.

Összesen 18 diák érkezett az ország minden pontjáról, 12 iskolából. Farkas Éva szerint öröm és megtiszteltetés, hogy a makói iskola ad otthon ennek a versenynek. A polgármester úgy véli, szorgalom, kitartás, küzdőszellem kell ehhez a versenyhez és ezek jelen voltak Galamb Józsefben is, városunk híres szülöttében és az intézmény névadójában.

Vári László, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum kancellárja úgy értékelt, ez egy verseny, de egyfajta seregszemle is. Bízik benne, hogy ha a diákok ránéznek egy gépre már sejtik is, hogy mi a probléma. Azt kívánta nekik, amikor a feladatot megkapják, érezzék azt az érzést, hogy tudják a választ és jól felelnek.

Horváth Zoltán igazgató azt emelte ki, hogy a tanulók között sokszor 1-1 pont, pillanatnyi nüansz dönt, de aki itt van, az már büszke lehet magára. Szerinte sokan arra mennek, hogy 70 százalék fölé kerüljenek, ugyanis az technikusi bizonyítványt kap.

A verseny zárása és az eredményhirdetés szerda délelőtt lesz.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

108 éve hunyt el Görgei Artúr 1848–49-es honvédtábornok, hadügyminiszter, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején több alkalommal a honvédsereg fővezére.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink