Makó pünkösdkor sincs a TOP10-ben a belföldi úti célok között

A pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint, mint a húsvét volt. Gyula, Siófok és Eger vezet országos összesítésben a foglalások számát illetően – számolt be róla a szállás.hu.

Toronymagasan a legtöbb vendégéjszakát Gyulára rögzítették, 33 százalékkal több vendégéjszakát töltenek el itt, mint a lista második helyezettjénél, Siófokon. Szoros a verseny a legnagyobb turisztikai régiók között. A foglalásokból legnagyobb arányban Észak-Magyarország (20%) és a Balaton (18%) részesül, de a dél-alföldi régió sincs sokkal lemaradva. Észak-Magyarországon Eger és Miskolc a legkeresettebb úti cél. A Balatonnál Siófok után Balatonfüred és Hévíz a legvonzóbb a Szallas.hu foglalási adatai szerint.

A foglalások szállástípusonkénti megoszlása alapján az apartmanokat keresi a vendégek harmada. Vendégházat minden negyedik alkalommal, hotelt pedig a foglalások 23 százalékánál választottak. Panzióba a vendégek 14 százaléka foglalt.

Országos toplista pünkösdkor a Szallas.hu foglalási számai alapján:

 1. Gyula
 2. Siófok
 3. Eger
 4. Budapest
 5. Szeged
 6. Pécs
 7. Sopron
 8. Balatonfüred
 9. Nyíregyháza
 10. Hajdúszoboszló

Észak-magyarországi top település lista pünkösdkor a Szallas.hu foglalási számai alapján:

 1. Eger
 2. Miskolc
 3. Szilvásvárad

Balatoni top település lista pünkösdkor a Szallas.hu foglalási számai alapján:

 1. Siófok
 2. Balatonfüred
 3. Hévíz
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink

Gyermeknapra Bohócdoktor csomagot kapott 25 gyermekkórház

A gyermeknap előtti hetekben a piros orros önkéntesek lelkesen dobozokba csomagolták a játékokat, írószereket, finomságokat tartalmazó ajándékokat, melyeket a Foxpost szállít ki a gyermekkórházakba. A tárgyi adományozás segíti a hosszabb ideig benn fekvő gyermekek számára a lelki egyben maradást.

Tovább olvasom »