Makó Város 320 címmel adnak ki könyvet idén

A kiadvány a város újratelepülésének 320. évfordulója alkalmából jelenik meg.

A képviselő testület 2015-ben döntött arról, hogy minden évben tematikus emlékéveket tart az önkormányzat, idén a város újratelepüléséhez kapcsolódóan szervezik meg.

A legutóbbi testületi ülésen Zeitler Ádám (Jobbik) önkormányzati képviselő kérdésére Farkas Éva Erzsébet polgármester elmondta: makói helytörténészeket kértek fel az emlékkönyv megszerkesztéséhez, melynek főszerkesztését Forgó Gézára, a makói múzeum munkatársára bízták.

Főként képi kiadvány lesz, tehát kevesebb szöveggel, több fotóval. A mű dr. Tóth Ferenc, tavaly elhunyt múzeumigazgató monográfiájának a fejezetei alapján készül. Jelenleg a lektorálás zajlik. Május 7-re szeretnék átadni, de elképzelhető, hogy augusztus végén, szeptember elején jelenik csak meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Teljesítménytúra a töltésen

A Csongrád Megyei Természetbarát Szövetség (CSMTSZ) 2022. január 22-én (szombaton) rendezi meg hagyományos téli teljesítménytúráját gyalogosok és terepfutók számára.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Kiskunfélegyházán remekeltek a makói sakkozók

Január 8-án Kiskunfélegyházán rendezték meg a IX. Móra Kupát. A 10-10 perces időbeosztású, hét fordulós viadalon négy fő utánpótláskorú-, egy fő ifjúsági- és egy fő felnőtt korú makói játékos kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Tovább olvasom »