Makói háziorvos: kerüljük a tömeget

Idén egészséget adjunk egymásnak, nem az ajándék a fontos. Akik nem egy háztartásban élnek életvitelszerűen, azok kerüljék a közös karácsonyozást idén – fogalmazott Dr. Ábrahám Judit háziorvos a Makói VTV A 7 híre c. műsorában pénteken.

A háziorvos elárulta, a tavaszi hullám alatt nem érezték a bőrükön a járványt. Látták a külföldi állapotokat, de itthon ebből minimálisat érzékeltek. Most viszont már betegi hunytak el és naponta kapnak rossz híreket. Most egészséget ajándékozzunk egymásnak: kíméljük meg az idős szeretteinket attól, hogy lefertőzzük. Ha karácsonykor megöleljek és tünetmentes hordozók vagyunk, akkor át tudjuk adni a vírust – hívta fel a figyelmet.

Felhívta a figyelmet a vakcina fontosságára, beoltatja a szüleit is. Mint elmondta, egy világjárvány akkor állítható meg, ha a lakosság 60%-a védetté válik – ezt védőoltással lehet elérni, vagy el kell kapni és meggyógyulni. Utóbbi azonban az idősek, krónikus betegek miatt tragédiával érne fel.

Szomorússággal tölti el, hogy a vásárlási kedv nem csökkent, tömve voltak a bevásárlóközpontok. Azt kérte, kerüljük a tömeget, a nagy bevásárlóhelyeket. Továbbá akik nem egy háztartásban élnek életvitelszerűen, azok kerüljék a közös karácsonyozást idén.

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink