Makói költségvetés: 30 tétel kifizetését felfüggesztik őszig, 9-re pedig kevesebb jut

Megírtuk: a testületi többség úgy fogadta el a város költségvetését a szerdai rendkívüli ülésen, hogy az önként vállalt feladatok kifizetését felfüggesztik szeptember 30-ig, illetve ha a bevételek ténylegesen megérkeztek az önkormányzat számlájára. Mutatjuk tételesen, ez milyen területeket érint.

Felfüggesztik a kifizetését többek között az újszülöttek támogatásának, a lakhatási támogatásnak, az időskorúak juttatásának, a Hagymafesztiválnak, az adventnek, a Kiskaska piacnak, a képviselői alapoknak, a művészeti csoportoknak, sportszervezeteknek, egyesületeknek, a Makói Művésztelepnek, egyházak, nyugdíjasklubok támogatásának, beiskolázási támogatásnak, járdaprogramnak, kamerarendszer felújításának.

A következő táblázatban ezeket láthatjuk:

Készül egy költségvetési rendeletmódosítás, aminek tervezési sorain egy csökkentett összeg szerepel. Az újszülöttek támogatására 30 millió helyett 20 millió, Hagymafesztiválra 20 millió helyett 5 millió, beiskolázási támogatásra 16 millió helyett 8 millió forint jut. Ezeket itt mutatjuk:

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

Küldtek még katonákat a kórházakba

A Magyar Honvédség tovább növeli a katonák létszámát a kórházakban, hogy a meghosszabbított oltási akcióhéten segítsenek a koronavírus-járvány elleni védekezésben – közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) hétfőn az MTI-vel.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Jobbik: nem lehet senkit sem kötelezni az oltásra!

Meg kell adni mindenkinek a szabad választás lehetőségét, akar-e oltást, vagy sem. A kötelezés helyett a bizalmat kell megteremteni a vakcinák iránt. Az pedig végképp elfogadhatatlan, hogy számos magyar ember munkanélkülivé váljon, elbocsássák állásából, mert a munkáltatója akarata ellenére oltásra kényszeríti, amit ő nem vállal – fogalmazott a Makói Csípősnek Olasz Lajos.

Tovább olvasom »

Második adventi hétvége Makón

Szombaton és vasárnap kézműves vásárt tartanak a Makovecz téren. Vasárnap Keresztúri Léna, a Makói Oltópont vezetője osztja meg ünnepi gondolatait, a koszorút Biró István, görögkatolikus parókus áldja meg.

Tovább olvasom »