Makói önkormányzat a faültetési programról: ,,Nem kérjük a fákat! Sem most, sem jövőre!”

,,Nem kérjük a fákat! Sem most, sem jövőre! Nem foglalkozunk a Gyerekek Erdejével! Ültessétek máshova!” – a 10 millió Fa Makó és környéke program szerint ezt válaszolták nekik a makói önkormányzattól, amikor megkeresték őket. Az eset még decemberben történt, mi most vettük észre a szervezet oldalán. (Fotó: Bogárzó, végül itt lesz a facsemeték helye.)

Mint arról a Makói Csípősön beszámoltunk, ősszel az apátfalvi és a magyarcsanádi önkormányzat, a kiszombori Dózsa György Általános Iskola és a makói Szikszai György Református Általános Iskolának és Óvoda pici facsemetéket vett át a 10 Millió Fa Alapítványtól, az Alföldi ASZC Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola pedig 2 ezer darab makkot, ezeket a napokban ültették el.

10 millió Fa Alapítvány és Makó és környéke közössége bejegyzésében arról írt, már a 2022-es Vidékfejlesztési kézikönyv 3.-ben is szerepel, hogy az erdőtelepítés: értéktermelést is biztosító lehetőség a termőföldek védelmére és a klímaváltozás elleni fellépésre. Sok szervezés eredményeképpen elkezdtek érkezni a fák a térségbe, Magyarcsanád és Apátfalva be is fogadták őket.

December 6-án, amikor a Mikulás meghozta azt a 800 facsemetét Makóra, – amit részben a makói gyerekek vásároltak meg, részben jószívű csemetetermelő (Kormos Róbert, Pusztaszer) ajándékozott a Gyerekek Erdejéhez, részben a 10 millió Fa Alapítvány adományozott, – az önkormányzat így válaszolt telefonon:

,,Nem kérjük a fákat! Sem most, sem jövőre! Nem foglalkozunk a Gyerekek Erdejével! Ültessétek máshova!”

Végül december végén kaptak egy területfelajánlást Bogárzónál, ide kerül majd a 800 facsemete, addig a Galamb iskola tankertjében telelnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink