Makói tanárok is tüntettek Szegeden

[ad 1]

Szerdán a Kálvári sugárúti KLIK-nél tüntettek Szegeden pedagógusok, szülők és diákok az oktatási rendszer ésszerűvé tételéért. A megmozduláson makóiak is részt vettek.

12695971_10208297078726681_818195184_n

Nem szegte kedvét a szakadó eső annak az ötszáz embernek, akik az oktatási rendszer átalakításáért tüntettek a Kálvária sugárúti épületnél. Szegeden kívül még tíz városban ismertették követeléseiket a pedagógusok és álltak ki a miskolci Herman Ottó Gimnázium felhívása mellett.

Horváthné Oláh Mária, a  Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Makói Tagintézményének gyógypedagógusa kijelentette, hogy az Emmi által szervezett köznevelési konzultációt nem fogadják el, követelte, hogy Balog Zoltán miniszter szakmailag hozzáértő, erkölcsös pedagógusokkal, szervezetekkel tárgyaljon a jövőt illetően.

12647692_10208297080126716_456768481_n

A demonstrációt szervező Köz-Hasznáért Mozgalom aktivistája, Horváth Sándor a szülők követeléseit olvasta fel. ,,Nem kell hitoktatás, viszont vezessék be a testi-lelki egészségnevelést! Azt tanulják, amire szükségük lesz az életben! Legyen szabad tankönyvválasztás!” – sorolta, majd követelte a KLIK megszüntetését is.

A tüntetésen 10-15 makói és környékbeli pedagógus vett részt.

[ad 2]

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Csípős teljesen független hírportál a kormánytól. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Patreonon könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi két kávé ára, azaz 500 forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Legfrissebb híreink

A magyar sajtóban napokig nem számoltak be a csernobili atomkatasztrófáról

1986. április 26-án következett be az ukrajnai Csernobilban, a magyar fővárostól hozzávetőleg ezer kilométerre a világ (hivatalosan) legsúlyosabbnak tartott atomerőmű-szerencsétlensége. A baleset híre nagyon lassan terjedt: hazánkban a Magyar Rádió 28-ai, esti hírmagazinja számolt be róla elsőként, röviden. A tényleges veszélyről azonban még évekig nem esett szó.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Vizsgálják a Tisza és a Maros gátrendszerét

A Tisza és a Maros alsó szakaszának településeket, ipari és mezőgazdasági területeket és nem utolsó sorban emberéleteket is védő, 80 kilométeres gátrendszerét vizsgálják a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói roncsolásmentes módszerekkel – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Tovább olvasom »