Makón is sztrájkoltak a pedagógusok

A mai napon országszerte voltak tüntetések a pedagógusok mellett, valamint az érintettek sztrájkoltak és szolidaritási megmozdulásokat tartottak. Makón a József Attila Gimnázium és a Makói Általános Iskola Almási épületének tanárai álltak ki.

A gimáziumban készült képet Fürge Anita, az iskola angoltanára tette közzé. A fotóhoz azt írták: ,,JAG – sztrájk. Elfogytak a szavak.” Mindannyian fekete ruhát vettek fel.

Bárdi Andrea, az Almási utcai iskola művésztanára is feltöltött egy képet, amit beemelni nem tudtunk cikkünkbe, azonban ide kattintva megnézhető. A fotóhoz noÁr idézetet írtak: ,,Tanítani akarunk, de nem mindegy hogyan!”

A megyében még több szegedi iskolában (Kőrösy, Tömörkény, Gábor Dénes, Deák Ferenc, Eötvös, Vasvári Pál, Arany János Általános Iskola) tartottak szolidaritási megmozdulást a tanítás előtt, valamint a szentesi Felsőpárti Óvoda tagóvodának dolgozói sztrájkoltak.

A Fidesz-kormány is reagált a tüntetéssorozatra. Szerintük ,,egyedül a baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógus-béremelést, hiszen Brüsszelben folyamatosan azon dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a korábban tervezettnél magasabb pedagógus-béremelést is fedeznék”.

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A Makói Idősek Otthonában járt a Hanki-Ker Mikulása

A Csongrád-Csanád Megyei Szivárvány Otthon Makói Idősek Otthonába az idősek által már hosszú-hosszú évek óta nem látott vendég érkezett egy helyi vállalkozás, a Hanki-Ker Kft. kezdeményezésének köszönhetően – számolt be róla Botlik Anita.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink