Makón kettő, Földeákon egy lezáratlan autót kötöttek el

Az elmúlt hetekben Makón két, Földeákon egy esetben használták ki az elkövetők az alkalmat, amikor az utcán leparkolt nyitott autókra bukkantak – közölte a megyei rendőrség oldala.

Az alkalmi sofőrök a gépkocsikban hagyott kulcsokkal könnyűszerrel elindultak, és jogtalanul használták azokat. Az így elvitt Suzuki, Opel, valamint Citroen típusú gépkocsikkal több száz kilométert tettek meg az elkövetők. A gyanútlan tulajdonosoknak eközben jogosulatlan úthasználat és gyorshajtás miatt is bírságokat gyűjtöttek.

A makói rendőrök kiterjedt adatgyűjtésének köszönhetően mindhárom körözött gépkocsi megkerült, két esetben pedig az elkövetőt jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt vonták felelősségre a nyomozók.

Ne adjunk esélyt a bűnözőknek

Az ügyek közös vonása, hogy a tulajdonosok nem zárták le az utcán parkoló autókat, sőt a kapubejárón állva az indítókulcsot is a gépjárműben hagyták. Így a tettesek akadály nélkül tudták elvinni és vezetni az autókat, több tízezer forintos kárt okozva a sértetteknek.

A rendőrség felhívja a figyelmet:

  • Mindig zárjuk be az ajtókat, az ablakokat húzzuk fel, kapcsoljuk be a riasztót, akkor is, ha pár perce szállunk ki! Kiszállás után ellenőrizzük a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó beélesítését!
  • A riasztóberendezés mellett alkalmazhatunk mechanikai védelmet (kormány, pedál, váltó, zár) is.
  • Táskát, csomagot, mobiltelefont, GPS-t, egyéb értékes műszaki cikket, személyes iratokat, pénzt, bankkártyát, okmányokat ne hagyjunk a gépjármű utasterében (még a kesztyűtartóban sem)!
  • Ugyanez igaz az üres táskára, ruhaneműre is, hiszen az elkövetők a legkisebb értékek miatt is képesek betörni az ablakot vagy feltörni a zárat!
  • Ha a gépkocsiba rádiót, egyéb műszaki cikkeket vásárolunk, lehetőleg olyan készülékeket válasszunk, amelyek mobilizálhatók.
  • Ha módunkban áll, vegyük igénybe az őrzött parkolókat és az értékmegőrzőket! Esti parkoláskor lehetőség szerint kivilágított helyen álljunk meg!

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink