Makón mentett életet a szén-monoxid-érzékelő

Íme az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései Csongrád-Csanádban:

Egy tanya melléképülete égett szombaton Szentesen. A város hivatásos egysége oltotta el a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki.

Csatornába esett egy őz szombaton Szegeden, a Pihenő utcában. Az állat önerejéből nem tudott kimászni. A szegedi tűzoltók sértetlenül, kézi erővel szabadították ki a patást a fogságából.

Jelzet, ezzel ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Csongrád-Csanád vármegyében, ezúttal Makó városában. Szombaton délelőtt érkezett a lakossági bejelentés, a második emeleti lakásban egy nyílt égésterű vízmelegítő működött. A város hivatásos tűzoltói és a gázszolgáltató szakemberei közösen vizsgálták át a tüzelő-és fűtőberendezéseket, valamint értesítették a kéményseprők szakembereit is. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Hármas karambolt történt szombaton Szegeden, a Dorozsmai úton. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, a balesetben öten sérültek meg.

Tűz volt egy szegedi szeméttelepen szombaton kora délután. Négy város nyolc hivatásos egysége, valamint a sándorfalvi önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre, több oldalról támadták a lángokat. Az oltást munkagépek is segítették a helyszínen. A tűzoltók hat vízsugárral, órákon át dolgoztak a területen. Személyi sérülés nem történt.

Az erdő aljnövényzete égett háromszáz négyzetméteren vasárnap Mindszenten, a Tisza utca területén. A hódmezővásárhelyi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltók végezték el a beavatkozást, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében lángolt egy lakás vasárnap este Szeged belvárosában, az Arany János utcában. Nyolc óra után pár perccel érkezett a lakossági bejelentés. A város három hivatásos egysége érkezett a helyszínre, több vízsugárral azonnal megkezdték az oltást. Az oltás idejére a társasházból huszonöt embernek kellett elhagynia az otthonát. A tűzzel érintett lakás lakhatatlanná vált, az ott élők átmenetileg rokonokhoz költöztek. A beavatkozást követően, háromnegyed tízkor minden ember visszatérhetett a lakásába. A tűz okát vizsgálják a katasztrófavédelem szakemberei. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Kigyulladt egy nagy méretű szemeteskuka vasárnap éjjel Szegeden, a Szilléri sugárúton. A tűzben egy, a közelben parkoló személyautó is megrongálódott. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók egysége oltotta el. Felmerült a szándékosság gyanúja, ezért a katasztrófavédelem és a rendőrség közösen vizsgálja a tűzeset körülményeit.

(csongrad.katasztrofavedelem.hu)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

58 éve hunyt el Tamási Áron,  Kossuth-díjas magyar író. Leggyakrabban az ún. népi írók közé sorolják.

Tovább »

Közlekedő Tömeg: a tavalyinál is súlyosabb a MÁV járműhelyzete

A tavalyi mélypont után tovább csökkent a MÁV-Start üzemképes, a nem villamosított vasútvonalakat kiszolgáló dízel-motorvonatainak száma – írja közleményében a Közlekedő Tömeg Egyesület. A közérdekű adatigénylésére kiadott járműállományi adataiból kitűnik, a járműhiányra hivatkozva elrendelt vasútbezárások sem voltak képesek a MÁV dízeljármű-gazdálkodását konszolidálni.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink