Már a kormányközeli intézet mérése szerint is tovább erősödött az ellenzék, 1% a különbség

A Nézőpont arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy a teljes népességen belül 41-40-re vezet a Fidesz–KDNP az ellenzéki összefogással szemben, ami azt jelenti, hogy a kormányváltó erő támogatottsága nőtt. Ugyanis a kormányközeli intézet legutóbbi mérése szerint december 20-án még 42%-on állt a Fidesz, és 40%-on az ellenzék.

Szintén változásokat tapasztaltak az aktív választók, vagyis a biztosra ígérők körében is. Decemberben a Fidesznél 51, a közös listánál 43%-ot mértek, most 52%-ot érnének el a kormánypártok, az ellenzék pedig 45-öt. Eszerint nagyobb aránnyal tudott erősíteni az ellenzék, mint a Fidesz – bár erről már nem ír a kormánypárti portál. 

14-ről 17%-ra nőtt az ismeretlen preferenciával rendelkezők aránya. Ezt a Nézőpont azzal magyarázta, hogy a kispártok eltűnnek a politikai térképről, számításaik szerint sem a Kutyapárt, sem pedig a Mi Hazánk nem szerez parlamenti mandátumot. 

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink