Már idén lehet használni, de jövőre lesz kész teljesen az új körforgalom

Decemberben már lehet használni a Rákosi út és az elkerülő találkozásánál épülő körforgalmat – hangott el a pénteki sajtótájékoztatón, amire csak fideszes sajtótermékeket hívtak meg, így a Makói Csípős nem értesült az eseményről.

Farkas Éva elmondta, mivel hamarabb tudták kezdeni az építkezést, ezért decemberben már használhatják a közlekedők a körforgalmat, a teljes átadásra tavaszig kell várni. Povázsai Pál, a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. útfejlesztési igazgatóságának projektiroda-vezetője elárulta, decemberben a kopóréteg még nem lesz rajta.

mako.hu-ra felkerült rövid tájékoztatás szerint a körforgalom négyágú lesz, 15 méter belső és 24 méter külső sugárral, a ki- és behajtó ágak elválasztása háromszögszigetekkel valósul meg. Közvilágítás a körpálya közepén és szélén elhelyezett oszlopokkal lesz.

A körforgalom beruházója a NIF Zrt., a kivitelezője a DÉLÚT Kft. A munkálatokat a magyar állam finanszírozza, ami nettó 289,9 millió forint.

A makói elkerülő és a Rákosi úti kereszteződésben az elmúlt években közel 50 baleset történt és négyen meghaltak. A képviselő-testület 2015 februárjában döntött arról, hogy a 430-as és 4432-es utak kereszteződését átépítik körforgalommá. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap témája: 9 éves rekord dőlt meg, 6,5%-ra nőtt az éves infláció októberben

Októberben a fogyasztói árak átlagosan 6,5 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál – adta közre gyorstájékoztatójában kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A jelentésből szintén kiderül, hogy az elmúlt egy évben az üzemanyagok, illetve a szeszes italok, dohányáruk ára emelkedett jelentősen. A fogyasztói árak pedig egy hónap alatt átlagosan 1,1 százalékkal nőttek.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink