Mars-téri kifosztás: 2.500 forintot vettek el, az okmányokat eldobták

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinek a letartóztatását, akik a gyanú szerint múlt hét elején, egy padon alvó sértettet károsítottak meg.

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított 2021. augusztus 30-án, reggel 4 óra körül, Szegeden, a Mars téri buszpályaudvar utasvárójában ült a sértett mellé. A gyanúsítottak kihasználták, hogy az ittas, ülő helyzetben alvó sértett nem észlelte őket, elvették a belső zsebében levő pénztárcáját. Módszerük szerint egyikőjük figyeléssel segítette a társa cselekményét, a másik gyanúsított pedig a sértett zsebébe nyúlt és elvette a pénztárcáját a benne levő 2.500.-Ft-tal, diákbérlettel, valamint vezetői engedéllyel együtt. A gyanúsítottak ezután a helyszínről közösen távoztak, a pénzt egymás között elosztották, míg a többi okmányt eldobták. Cselekményükkel a két férfi a sértettnek mintegy 12.000.-Ft kárt okozott.

A járási ügyészség a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a két férfi egy hónapra történő letartóztatását, figyelemmel arra is, hogy mindketten többszörösen büntetett előéletűek, egyikük pedig különös visszaeső.

(ugyeszseg.hu)

Szeretne a jövőben is olvasni hasonló cikkeket?

A Makói Csípős mögött nem állnak milliárdosok, működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk. A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink