Mars-téri kifosztás: 2.500 forintot vettek el, az okmányokat eldobták

A Szegedi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két férfinek a letartóztatását, akik a gyanú szerint múlt hét elején, egy padon alvó sértettet károsítottak meg.

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított 2021. augusztus 30-án, reggel 4 óra körül, Szegeden, a Mars téri buszpályaudvar utasvárójában ült a sértett mellé. A gyanúsítottak kihasználták, hogy az ittas, ülő helyzetben alvó sértett nem észlelte őket, elvették a belső zsebében levő pénztárcáját. Módszerük szerint egyikőjük figyeléssel segítette a társa cselekményét, a másik gyanúsított pedig a sértett zsebébe nyúlt és elvette a pénztárcáját a benne levő 2.500.-Ft-tal, diákbérlettel, valamint vezetői engedéllyel együtt. A gyanúsítottak ezután a helyszínről közösen távoztak, a pénzt egymás között elosztották, míg a többi okmányt eldobták. Cselekményükkel a két férfi a sértettnek mintegy 12.000.-Ft kárt okozott.

A járási ügyészség a kifosztás bűntette miatt indult eljárásban a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a két férfi egy hónapra történő letartóztatását, figyelemmel arra is, hogy mindketten többszörösen büntetett előéletűek, egyikük pedig különös visszaeső.

(ugyeszseg.hu)

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

A nap idézete

138 éve született Benedek Marcell, magyar egyetemi tanár, író, irodalomtörténész és műfordító, színházigazgató. Benedek Elek író fia.

Tovább »

kapcsolódó cikkeink

Magyar-francia kiállítás nyílik Szegeden

2023. szeptember 23-án 18 órakor egy francia-magyar együttműködés alkalmából Fodor Barbarának, Peták Máriának és Molnár Sándornak nyílik közös kiállítása egy ismert francia alkotóval, Yvan Le Soudier-rel a Tiszatáj Szalonban.

Tovább olvasom »