Mától Csongrád-Csanád vármegyében élünk

Mint az ismert, nyáron szavazta meg a parlament fideszes többsége, hogy a megyéket vármegyékké nevezik át. Így mindent, amit eddig megyeinek hívtak, át kell nevezni vármegyeire 2023. január 1-től.

Telex korábbi gyűjtése szerint a megyék átnevezése több száz állami intézményt és civil szervezetet érint, ugyanis után át kell írni az okiratokat, táblákat, pecsételőket, levélpapírokat. Több több ezer törvényt, helyi és országos szintű rendeletet, határozatot, alapító okiratot kell frissíteni, összesen ez több milliárd forintba kerülhet.

Január elsején a kormányhivatal oldala már az új megnevezéssel fut, a megyei közgyűlés (vagyis vármegyei közgyűlés) honlapján még a régi elnevezés van, a Facebook oldalukat már átírták.

Egyebek mellett a Magyar Közútnak összesen 714 darab megyehatár jelző táblát kell kicserélnie. Megyénkben egyébként nem sokáig voltak kint a megyehatárt jelző táblák: korábbi parlamenti döntés értelmében 2020. június 4-én, Trianon századik évfordulóján cserélték le a ,,Csongrád-megye” táblákat ,,Csongrád-Csanád megye” táblára, most pedig ,,Csongrád-Csanád vármegyére.”

Tetszenek a cikkeink? Szeretné, ha a jövőben is olvashatna ilyeneket?

A Makói Csípős kormányfüggetlen hírportál. Célunk a Makó és térségi valóság bemutatása, küzdelem a korrupció és a közéleti arrogancia ellen. Nem áll mögöttünk milliárdos és nem vagyunk kitömve közpénzzel sem. Éppen ezért működésünkre az olvasók, az Önök segítségére van szükségünk.

A Donably-n könnyedén beállíthatja, mekkora összeggel tudja támogatni munkánkat.

Havi ezer forint is nagy segítség!

TOVÁBB A RÉSZLETEKHEZ…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Legfrissebb híreink

kapcsolódó cikkeink